Home Vijesti Čolić ostaje na Tunjicama!

Čolić ostaje na Tunjicama!

0

Vrhovni sud RS za još mjesec dana je produžio pritvor Marku Čoliću (31) zvanom Roda, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića koji je 26. avgusta pretučen teleskopskim palicama ispred svoje zgrade u Banjaluci.

Kako je potvrđeno u sudu pritvor je produžen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike, ali i zbog same težine krivičnog djela i takozvanog uznemirenja javnosti.

Čolić je uhapšen u septembru ove godine zbog sumnje da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem (31) 26. avgusta ove godine napao Kovačevića ispred zgrade u kojoj stanuje. Više puta su ga teleskopskim palicama izudarali po glavi i nanijeli mu teške povrede.

Nakon hapšenja Čoliću je određen jednomjesečni pritvor, koji je potom produžen za još dva mjeseca. S druge strane Dukić se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Motiv napada nikada nije rasvjetljen, jer se Čolić brani ćutanjem. Vjeruje se da su Čolić i Dukić bili plaćeni da “odrade posao”, ali istragom još nije utvrđeno ko je bio nalogodavac zločina.

(Srpska Cafe)