Home Zanimljivosti Čudovište od 150 kila: Dolazim u MMA, sve ću vas natamburat

Čudovište od 150 kila: Dolazim u MMA, sve ću vas natamburat

0
Kad je bio tinejdžer, igrao je kriket i imao je samo 73 kile. Ozlijedio se, a liječnici su mu preporučili da u pazi vježba u teretani. Danas sedmično troši 750 KM na hranu i jede svakih sat vremena

Martyn Ford (33), bodybuilder iz Engleske, potpisao je profesionalni MMA ugovor s poljskom organizacijom KSW i sljedeće godine debitirat će u kavezu.

– Volim sve oblike borilačkih vještina. Sretan sam što sam dobio šansu pokazati što mogu. Znam da će biti puno negativnih komentara, ali pokazat ću svima da griješe – rekao je Ford, koji je u mladosti profesionalno igrao kriket.

Ozlijedio se na treningu, dok se oporavljao dobio je mononukleozu i godinu dana nije smio ništa raditi.

POGLEDAJTE VIDEO

– Bio sam uvjeren da ću postati profesionalni igrač kriketa jer sam jako volio taj sport i onda se sve promijenilo. Ozljeda, nedostatak sreće i gubitak volje – rekao je Ford, kojem su nakon te ozljede liječnici rekli da krene polagano s teretanom.

Martyn je ušao u teretanu i zaljubio se. Ostavio je kriket i počeo trenirati svaki dan.

Kad je imao 19 godina bio je težak tek 73 kile.

Danas ima 150 kilograma što na 204 centimetara visine izgleda stvarno impresivno.

Tjedno na hranu troši oko 2500 kuna, jede svakih sat vremena, najviše piletinu, ribu, bjelanjke, žitarice, integralnu rižu i krumpir. Od pića u obzir dolazi samo voda.

Iako nema iskustva u borilačkim vještinama, počeo je naporno raditi na osnovnim tehnikama i tko god mu stao u kavez sljedeće godine, teško da će mu biti svejedno…