Home Vijesti Danas nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske

Danas nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske

0

Druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) biće nastavljena danas razmatranjem izmjena i dopuna zakona o privrednim društvima i o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o registraciji poslovnih subjekata, poljoprivrednom zemljištu i duvanu.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o strategiji razvoja preduzetništva žena u RS do 2022. godine.

Žene su vlasnice 10.765 privrednih subjekata ili 27,32 posto svih preduzeća u Republii Srpskoj, a suvlasnice su 695 ili 1,88 posto svih registrovanih firmi, navedeno je u nacrtu strategije preduzetništva žena u RS, uz napomenu da su žene u najvećem broju vlasnice preduzeća u zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Pripadnice nježnijeg pola najčešće posluju u uslužnim djelatnostima kao što je trgovina.

Na dnevnom redu sjednice Narodne skupštine RS je prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku RS za 2019. godinu te nekoliko izvještaja o radu agencija i savjeta za 2017., među kojima i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS u 2017. godini.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o prijedlogu zaključka u vezi s uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u RS.

BN