Home Sport Danilović za rekordnu odštetu iz Borca prelazi u klub u kojem je...

Danilović za rekordnu odštetu iz Borca prelazi u klub u kojem je ponikao Ronaldo

0

Vezni fudbaler Borca Vladan Danilovic potpisaće trogodišnji ugovor sa povratnikom u najviši rang portugalskog fudbala, Nacionalom iz Madeire, a Banjalučani napuniti kasu kao nikada ranije.

Još nije definitivno poznat iznos koji ce dobiti Borac, ali u igri su dvije opcije. Portugalci nude 450.000 evra i 15 odsto od iduceg transfera, dok bi Banjalučani radije pristali na 350.000 evra odmah, uz uslov da im Nacional prepusti 30 odsto prava na iduci transfer mladog Fočaka. Bilo kako bilo, to ce biti najveci posao u istoriji kluba iz Platonove, s obzirom na to da je rekordan transfer do sada bio odlazak Darka Maletića u kazahstanski Aktobe za 300.000 evra. Poslije detaljnih ljekarskih Danilović bi u ponedjeljak trebalo da bude zvanicčo predstavljen u klubu u kojem je prve korake napravio Kristijano Ronaldo.

– Kako god bude, drago mi je što je ću klubu na ovaj način vratiti za sve što mi je dao. U klub sam stigao kao vrlo mlad, mnogo toga sam preturio preko glave, baš kao i Borac u minule četiri godine i malo mi je krivo što odlazim sada kada je sve u najboljem redu. Ovo što Borac ima sada ne može da se poredi sa onim što je bilo prije dvije godine i stvarno mi je u jednu ruku žao što sada odlazim. Sa druge strane, velika želja mi je bila da se okušam u inostranstvu, a portugalska liga spada u jednu od sedam, osam najboljih u Evropi – rekao je Danilović.

Svjestan je da ga na rajskom ostrvu Portugalije ponovo očekuje dokazivanje i da prakticno mora krenuti ispocetka.

Borcu je poželio sreću i priznao da su mu osjećanja pomiješana jer je sa jedne strane želio da se okuša u inostranstvu, a sa druge da ostane u Banjaluci sada kada je tim sa Gradskog stadiona na pravom putu.

glassrpske.com