Home Vijesti “David je bio živ prije pola godine”

“David je bio živ prije pola godine”

0

Zbog nerazjašnjenog ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića nastavljeno je mirno okupljanje porodice nastradalog mladića i građana Banjaluke na trgu Krajine.  Oni 176. dan zaredom traže da se odgovorni za Davidovu smrt pronađu i kazne.

Na današnji dan, prije šest mjeseci David Dragičević se nije vratio kući nakon izlaska u grad. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je sedam dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banjaluci. Od toga dana, istinu o tome kako je David nastradao traži njegova porodica, prijatelji i građani Banjaluke.

„Šest mjeseci je tačno. Dijete se nije vratilo u svoju kuću, svome ocu, majci, sestri i bratu. Zašto se dijete nije vratilo šest mjeseci? Zato što ljudi koji bi trebalo da paze na red i mir i sigurnost djece i građana su ga oteli, silovali, masakrirali i na kraju ubili.“, rekao je Davor Dragičević.

“Iako ćutite i nećete da kažete istinu, ja neću odustati i neću stati sa traganjem za ubicama i zločincima koji su ubili moje dijete, poručio je Dragičević.

„Svi koji su sudjelovali u organizovanom ubistvu, otmici, silovanju, maltretiranju, počev od svih zločinaca na zločinačkoj pres konferenciji 26.03, od 17. prije šest mjeseci, čak i prije, bićete gonjeni do kraja mog života. Nikoga od vas ni za najmanju sitnicu, ja Davor Dragičević neću pustiti, a kamoli oprostiti. To da vam bude jasno.“, poručio je Dragičević.

Danijela Ratešić-Došen, iz grupe „Pravda za Davida“ najavila je da će pokrenuti tužbu protiv Siniše Mihailovića s RTRS-a, nakon još jednog teksta koji je direktno upućen Davoru Dragičeviću i grupi „Pravda za Davida“.

„Ja hoću samo jedno da pitam tog gospodina: „Koliko košta obraz i čast“? I hoće li tim parama uspjeti da plati sve vas ovdje koje je tagovao. A sud, možda je istina i pravda spora, ali je dostižna. Za policiju, za tužilaštvo, za sve ljude koji sjede u našim isntitucijama samo jedno pitanje od danas do petog ima ova grupa: Ko je ubio Davida?“, kazala je Danijela Ratešić-Došen.

Ko je ubio Davida? – to pitanje u glas su postavili i okupljeni građani koji su 176. dan zaredom pružili su podršku porodici Dragičević i grupi „Pravda za Davida“.

(BN)