Home Vijesti Davor Dragičević: Ako mi ne budu dali ekshumaciju Davida, ja lično idem...

Davor Dragičević: Ako mi ne budu dali ekshumaciju Davida, ja lično idem na Novo groblje

0

Banjalučani su se i 175. dan okupili na Davidovom trgu kako bi pružili podršku porodici ubijenog Davida Dragičevića čije okolnosti smrti nisu poznate ni pola godine nakon pronalaska tijela.

 Ogorčeni otac Davor Dragičević istakao je da ova vlast neće riješiti niti ubistvo njegovog sina, niti druge zločine.

– Ovih dana riješićemo još neke stvari. Ako mi ne budu dali ekshumaciju Davida ja lično idem na Novo groblje i snimaću sve. Pozvaću međunarodne patologe da provjerim samo jednu stvar, a bude li onako kako mislim neće biti ni izbora, ni vas – rekao je Davor.

Podsjetio je da mirno i dostojanstveno stoji, ali da će se braniti.

– Neću stati dok ne riješite organizovano ubistvo Davida Dragičevića, te dok se ne promijeni rukovodstvo MUP RS – naveo je Davor poručivši da samo pripadnici SIPA mogu doći u njegovo dvorište i pokucati mu na vrata.

Istakao je da su uništili čast i dostojanstvo mnogih ljudi, dodavši da bi David bio u svojoj sobi da su nadležni na vrijeme izašli u susret.

– Dao sam im jasno do znanja da ja ne padam ni na čija obećanja. Rekli su da će im dati kompletan spis i nisu i sada će međunarodni advokatski tim raditi na drugi način – poručio je ogorčeni otac ubijenog mladića.

(Buka)