Home Vijesti Davor Dragičević: “David mora dobiti pravdu, ja svoj zavjet moram ispuniti, koji...

Davor Dragičević: “David mora dobiti pravdu, ja svoj zavjet moram ispuniti, koji sam dao na grobu svog sina”

0

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića rekao je da će najponosniji otac dobiti pravdu za svoje dijete. On je poručio da se nema čega bojati jer su ga ubili.

Kako je poručio, dao je svom djetetu obećanje, a najavio je i veliki protest u organizaciji grupe “Pravda za Davida” koji će biti održan početkom aprila naredne godine – na dan Davidove sahrane.

– Kraj je da ubice, svi koji su učestvovali u likvidaciji djeteta od 21 godinu, u otmici, silovanju, masakriranju budu tamo gdje im je mjesto. To je jedan kraj, drugi kraj je moj kraj, za svog sina. Ako ne bude pravno završeno, biće onako kako ja hoću. David mora dobiti pravdu, ja svoj zavjet moram ispuniti, koji sam dao na grobu svog sina – rekao je Dragičević na početku razgovora u Pressingu N1 televizije

Ističe da nije on ličnost godine već da će to biti tek u godini koja slijedi.

– Ja sam svom djetetu dao obećanje, svoj bol i svoje sve nosim u svojoj duši. Ako sam nešto obećao, to ću uraditi. Nisam ja obilježio ovu godinu, obilježiću narednu, ovu godinu su obilježile ubice mog djeteta – poručio je.

Najavio je ponovni dolazak u Sarajevu januara naredne godine kako bi se sastao s tužiocima u Tužilaštvu BiH.

– Do 7.4. imaju svi dovoljno vremena, preko sto dana. To je dan kad je David sahranjen. Ne znam šta ću u toj raci, po pravoslavnim običajima, a njegove ubice šetaju. Svu istinu znam, sve dokaze sam dao, na njima je sada da ih uhapse. Ima advokat, sve dokaze jasno je prezentovao. Sa Tužilaštvom Republike Srpske neću da sarađujem. Dolazim u januaru u Tužilaštvo BiH. Dolazim kod tužioca. Dolazim kod osobe koja obavlja tu funkciju – poručio je otac Davida Dragičevića.

Komentarisao je i odlazak Ante Nobila i Duška Tomića iz njegovog advokatskog tima.

– Anto Nobilo će jednog dana morati odgovarati i Duško Tomić za sve ono što su iznijeli, oni su se stavili na stranu advokata zločinaca i ubica. Ako Nobilo to tvrdi zašto ih nije prezentovao meni. Vidio sam svoje dijete, poljubio sam ga. Moram sam mu kosu sjeći, slati u Austriju na 200 opojnih droga i ulične droge, gdje se pokazuje da dijete nije ništa konzumiralo – podsjetio je Dragičević.

Potom je govorio i o konkretnim imenima ljudi koji, kako tvrdi, stoje iza cijelog slučaja.

– Oprosta i zaborava nema, je li iko ovdje razumije šta su uradili meni i mom djetetu. Moje dijete je mrtvo, više ga nema. Rade mu još uvijek to, 269 dana, svima, ko su oni? Jesu Bogom dani? Nisu! Kad dođe slučaj na državno Tužilaštvo BiH sve i jedna krivična prijava će biti ponovo podnesena. Niko se neće izvući – rekao je on i dodao da se nema čega bojati.

– Mene su ubili. Prijetnje imam svakodnevno, bilo je prema mojoj porodici, moja bivša supruga zna moje namjere, ako je tako nek’ nas pobiju sve, ali neće. Davida nisam uspio zaštiti, ali kćerku, bivšu suprugu i sve članove grupe, ću zaštiti. Ja samo mogu da hodam ponosno za svoje dijete ili da ležim pored njega u grobu – dodao je.