Home Vijesti Davor Dragičević: “Ili Davor Dragičević ili ubice Davida Dragičevića”

Davor Dragičević: “Ili Davor Dragičević ili ubice Davida Dragičevića”

0

Već 266 dana građani Banjaluke zajedno sa Davorom Dragičevićem stoje na Trgu Krajine tražeći odgovor na samo jedno pitanje. Otac ubijenog mladića je uoči odlaska na ispitivanje u Okružno javno tužilaštvo istakao da će svima biti jasno šta misli o radu te institucije.

“Sutra će svi čuti šta mislim o Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru. Svi će čuti šta mislim o toj zločinačkoj organizaciji”, naveo je Davor.

Davidov otac Davor zahvalio se svima koji ga svih ovih mjeseci podržavaju u njegovoj borbi za istinu i pravdu. Zahvalan je i advokatu Ifetu Feragetu koji će, kako kaže, nastaviti pravnu borbu i nakon 7.aprila.

“Ifet Feraget će nastaviti posao i nakon tog dana. Ništa se do 7. aprila pravno neće desiti u ovoj državi. Niko neće biti uhapšen. Oni će se i dalje bahatiti i bogatiti. Međutim, neće moći tako dugo. Ili Davor Dragičević ili ubice i zločinci Davida Dragičevića”, naglasio je Davor.

Budući da institucije ni osam mjeseci nakon ubistva Davida Dragičevića nisu otkrile imena ubica i saučesnika, članovi grupe “Pravda za Davida” iz dana u dan šalju jasnu poruku institucijama.

Sa trga nećemo otići, dok god se oni koji su umiješani u, kako kažu, organizovano ubistvo dvadesetjednogodišnjeg studenta ne dovedu pred lice pravde – poručeno je sa Trga Krajine.

(BN)