Home Banjaluka Davor Dragičević sa Trga Krajine: “Zemlja na obući bi mogla dati odgovor”

Davor Dragičević sa Trga Krajine: “Zemlja na obući bi mogla dati odgovor”

0

Molili su, gurali, platiće i pomoći, samo da dijete spustim u raku. Naravno da to nismo uradili, bila je druga obdukcija. Poslije toga sam ga morao upokojiti.

Rekao je ovo Davor Dragičević, na večerašnjem okupljanju građana na Trgu Krajine.

-Ključno pitanje je bešika, objasniti zašto nije izvršena analiza 300 mililitara mokraće. Da li su na licu mjesta nađeni tragovi krvi i zašto nisu. Zašto nije ispitana obuća i tragovi na njoj i odakle potiče zemlja na njoj. Da li je David bio ubijen ili nije. Zemlja na obući bi mogla dati odgovor – rekao je Davor.

Dodaje da im ne daju ni slike sa uviđaja gdje se sve vidi.

-Kriju svjedoke, ali imam i ja svoje svjedoke. Nakon 100 dana su našli nekog svjedoka, ali njegove riječi su riječi institucija – pojasnio je Davor.

On je dodao da odgovorno tvrdi da bi njegovo dijete bilo živo da su inspektori htjeli pogledati kamere.

– Oni su izuzeli krivi dan. Ja sad treba da nastavim da živim u ovoj državi i da gledam uniformisana lica. Ne! Mog Davida su ubili pripadnici MUP RS. Možda ćete vi zločinci i ubice saznati jednog dana kako je ulaziti u praznu kuću i sobu, a djeteta više nema – istakao je Davor.

Davidova majka Suzana ispričala je njeno iskustvo sa pripadnicima MUP-a.

-18. marta su mi javili da je nestao. Drugi dan ujutru sam stigla i otišla u policiju. Dočekala me jedna neljubazna policajka koja me je pokušala ubijediti da je moje dijete negdje otišlo i da će se vratiti. Znam svoje dijete, on nikada ne bi otišao da se ne javi – rekla je Suzana.

Poručila je da je 19. marta dobila poruku od žene koja je vidjela tu tuču kod Metalske škole i otišla do te policajke i molila je da uzmu snimak sa Rajfajzen banke, ali to nije uradila.

– Stizale su poruke da je na Jahorini, pa u Čelincu da snima pjesmu. Kada smo objavili da dajemo pare za informaciju više se niko nije javio. Pitali su otkud nam pare, pa imamo bubrege i ako treba da ih prodamo. Pitali su nas odakle nam kuće, a oni imaju firme, auta i stanove – rekla je Suzana.

Ona i Davor su istakli da je šefica u policiji bila fina žena.

– Ta druga policajka, neljubazna komplesašica rekla je da joj je dosta moje trule priče i istjerala me van. A moje dijete je u to vrijeme bilo kod njih u policiji. Kada sam drugom policajcu donijela poruku koju sam dobila da pročita, gurnuo mi je ruku i rekao da nema vremena – rekla je Suzana.

Ona je okupljenim poručila da mole boga da im ne zatreba pomoć od policije, jer vam neće pomoći.

– Dajte nam snimak sa Rajfajzen banke. Održite konferenciju za novinare i javno se izvinite za laži na račun mog djeteta- istakla je Suzana.

Davor je najavio da je na kraju podnošenja novih krivičnih prijava za ubistvo njegovog sina.