Home Vijesti Davor: “Mira duši nikad neću naći”

Davor: “Mira duši nikad neću naći”

0

Banjalučani traže istinu o smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića. 187. dan za redom na Trgu Krajine porodica i prijatelji nastradalog mladića pitaju: „Ko ga je ubio“?

Na trgu je promovisana knjiga o pokojnom Milanu Vukeliću, koji je ubijen 2007. godine, a čija smrt nikada nije razjašnjena niti su njegove ubice pronađene.

Davor Dragičević pozvao je sve ljude bez obzira na vjeru i naciju da dođu na treći skup koji će se održati 5. oktobra. Poručio je da u ovoj državi niko ne može da zabrani njihovu borbu u kojoj mirno i dostojanstveno traže bolje sutra za svu djecu. Ja samo tražim pravdu za mog Đakca, rekao je Dragičević.

„Meni nema sedam mjeseci ni jutra ni ponoći, ni zore, ni svitanja, ali ima i biće za ono što nam je najvažnije u životu, što je očevima najvažnije u životu – sin!“, rekao je Davor Dragičević.

Dragičević je podsjetio da je svom sinu Davidu dao obećanje na grobu da će sve privesti pravdi i da se neće smiriti sve dok, kako je rekao, zločinci ne budu pronađeni i kažnjeni.

„Silovali ste ga, mučili, uništili ste mu osmijeh, zube, oči, kosu, kosu mog Đakca. Tabane, čitavo tijelo ste mu uništili. Spokoja nemam, mira duši nikad neću naći.“, rekao je Davor Dragičević.

Građani su i 187 dana bili na Davidovom trgu. Ponovili su da će do kraja biti uz porodicu tragično stradalog mladića. Iz dana u dan na adresu grupe „Pravda za Davida“ stižu pisma podrške iz svih krajeva svijeta.

„Tragična je stvarnost da su institucije koje bi trebale da nam obezbijede opštu a naročito pravnu sigurnost, policija i pravosuđe pretvoreni u najjače oružje kriminalaca sa kravatama opijenih snagom novca, za koje ljudski život ne znači ništa.“, poručeno je iz pisma upućenog građanima koji su svakodnevno na Trgu Krajine.

Danas je na trgu promovisana knjiga : „Ko je ubio Milana Vukelića?“ autora Miljana Kovača.

Knjiga govori o banjalučkom inžinjeru koji je 2007. godine ubijen u blizini zgrade MUP-a u Banjaluci, a čija smrt ni do danas nije rasvijetljena.

Vukelić je javno govorio o kriminalu i korupciji i sprezi političara i građevinskih tajkuna.

Nikada se nije ustručavao da javno prozove mnoge “nedodirljive”, kaže autor knjige Miljan Kovač.

(BN)