Home Crna hronika Dejan Kostić pušten na slobodu

Dejan Kostić pušten na slobodu

0

Osnovni sud u Banjaluci odbio je prijedlog za produženje pritvora Dejanu Kostiću (29) koji je osumnjičen za fizičko i psihičko zlostavljanje dvojice mladića, te je izdao nalog za njegovo puštanje na slobodu.

Prijedlog za produženje pritvora Kostiću Okružno javno tužilaštvo zatražilo je 23. maja.

Osnovni sud u Banjaluci je 30. aprila odredio pritvor u trajanju od mjesec dana Kostiću, zbog, kako je navedeno, razloga za pritvor predviđenih Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

Kostić je osumnjičen za produženo krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa produženim krivičnim djelom neovlašteno fotografisanje počinjena od 24. do 26. aprila na štetu osoba čiji su inicijali P.P. i N.S. iz Banjaluke.

On je osumnjičen da je 24. aprila u ugostiteljskom objektu fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka, a 26. aprila u automobilu fizički i psihički zlostavljao dvadesetčetvorogodišnjaka.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije je navedeno da je osumnjičeni D.K. uhapšen 28. aprila nakon što je identifikovan na snimku objavljenom na društvenim mrežama, koji je prenesen i u medijima.

Na snimku se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje mlađeg muškarca.

SRNA