Home Crna hronika Detalji dosadašnje istrage o ubistvu navijača: “Grobara” nasmrt pretuklo 12 “delija”

Detalji dosadašnje istrage o ubistvu navijača: “Grobara” nasmrt pretuklo 12 “delija”

0

Sumnja se da su dvanaestorica navijača Crvene zvezde nasmrt pretukla “grobara” Aleksandra – Sašu Pantića (30) iz Bijeljine, te da su njegovom sugrađaninu i simpatizeru Partizana Borisu Kašikoviću (33) polomili obje ruke.

Potvrdio je to za “Nezavisne” odlično upućen izvor iz bijeljinskog pravosuđa, nakon što je dvanaestorici osumnjičenih određen pritvor.

“Navijači Zvezde dogovorili su se da se obračunaju sa navijačima Partizana, te su sa sobom ponijeli motke, letve, držalice i slično. Kada su stigli na parking ispred hotela ‘Sveti Stefan’, ‘Delije’ su zajedno krenule ka ‘Grobarima'”, otkriva sagovornik “Nezavisnih” upućen u istragu.

Tada je, kako dodaje naš izvor, Marko Z. udario pesnicom Pantića u glavu.

“Potom su Pantića i svi ostali udarali po glavi i tijelu, u namjeri da ga ubiju”, otkriva naš izvor. Kako se dodaje, u tom obračunu Kašiković je teško povrijeđen i ima prelom obje ruke, ali i povrede abdomena.

Inače, nakon ovog krvavog navijačkog sukoba, koji se odigrao u noći između petka i subote, uhapšeno je 19 lica, od čega je za 12 zatražen pritvor i oni su potom i smješteni iza brave.

Pritvor je određen zbog bojazni da bi boravak osumnjičenih na slobodi mogao dovesti do ometanja istrage i narušavanja javnog reda i mira. Pod lupom Tužilaštva nisu samo oni, već još lica koja su osumnjičena za učestvovanje u tuči.