Home Crna hronika Detalji napada u Šekovićima: Sedmorka Banjalučaninu razbila glavu ispred crkve

Detalji napada u Šekovićima: Sedmorka Banjalučaninu razbila glavu ispred crkve

0

Policija je uhapsila ukupno sedam osoba koje tereti da su povezane sa premlaćivanjem Banjalučanina Slobodana Vasiljevića (41) u Šekovićima.

Nezvanično, lisice na ruke stavljene su Stevanu Gariću (26), Miljanu Miliću (33), Stefanu Radovanoviću (26), Nebojši Petkoviću (28), Nebojši Ozinkoviću (38) iz Vlasenice, kao i Milutinu Kondiću (47) i Goranu Čauniću (43) iz Milića. Policija traga za Slavišom Juroševićem iz Milića koji se takođe povezuje sa napadom. Među uhapšenima je, navodno, i bogoslov, ali u policiji nisu željeli da potvrde ovu informaciju.

Vasiljević je napadnut u noći između subote i nedjelje ispred parohijskog doma, gdje je bilo lovačko veče. Tukli su ga šipkama po glavi i tijelu, nakon čega su pobjegli i ostavili ga krvavog i u nesvijesti.

Zbrinut je u bolnici u Zvorniku, a potom prebačen u UKC u Tuzli. U komi je i na aparatima za vještačko disanje. Kako saznajemo, ima hematom na mozgu.

U policiji su rekli da su pretresli objekte koje osumnjičeni koriste, gdje su našli predmete koji se mogu povezati sa napadom. Uhapšena sedmorka je nakon ispitivanja predata u nadležnost Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Terete ih za pokušaj ubistva.

Nezvanično, Milić i Petković su radnici kompanije “Boksit” Milići. Vasiljević je prije nekoliko godina iznio optužbe na račun predsjednika kompanije Rajka Dukića, zbog čega ga je ovaj tužio.

– Ogorčen sam jer se moje ime povezuje sa napadom. Vasiljević i ja smo imali konflikt prije nekoliko godina. To se rješava na sudu. Koliko znam, nije me pominjao od tada. Želim da se što prije oporavi, a radnici koji imaju veze sa premlaćivanjem će biti kažnjeni u skladu sa zakonom – kazao je Dukić. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” zdravstveno stanje Vasiljevića nije bilo promijenjeno.

glassrpske.com