Home Banjaluka Đaci konačno u toplim učionicama u Mišinom Hanu

Đaci konačno u toplim učionicama u Mišinom Hanu

0

Stolarija na objektu područne Osnovne škole “Milutin Bojić” u Mišinom Hanu, koja je bila oštećena ljetos u olujnom nevremenu, zamijenjena je i djeca ponovo idu u školu.

Roditelji kažu da je škola sanirana zahvaljujući njihovoj istrajnosti i borbi za njihovu djecu.

“Održali smo sastanak i odlučili, nakon što smo vidjeli da je grijanje pušteno i da je toplo, da djeca nastave sa časovima, jer im nije više hladno u učionicama, za razliku od prethodnih dana”, rekao je Petar Meseldžija, jedan od roditelja.

On je kazao da je stanje u školi trenutno odlično u odnosu na prethodne dane i dodao da su saniranjem stolarije stečeni uslovi za normalno izvođenje nastave.

“Mi roditelji smo zaslužni za završetak ovih radova, jer smo morali reagovati zbog naše djece, a tako će biti i ubuduće. Da se nismo pobunili i prestali slati djecu u školu ništa od toga još ne bi bilo. Treba da bude nastavljena rekonstrukcija preostale stolarije, koja je dotrajala”, rekao je Meseldžija.

Duško Petrović, direktor škole, potvrdio je da su zamijenjeni prozori koji su polupani ljetos tokom nevremena i da su djeca ponovo u školskim klupama.

“Zamjena stolarije s jedne strane škole je završena, ali majstori će nastaviti s radom jer je planirano da se u narednih mjesec dana zamijeni kompletna stolarija na objektu školi”, rekao je Petrović.

Prema njegovim riječima, školu trenutno pohađaju 74 đaka.

Roditelji čija djeca idu u ovu školu su se početkom prošle sedmice okupili ispred škole i pobunili zbog toga što nakon mjesec dana nije bila završena sanacija škole pa su djecu prestali slati na nastavu dok škola ne bude sanirana.

Na bojkot su se odlučili nakon što su njihova djeca, kako su rekli, sjedila mjesec dana u školi bez prozora i udisala vlagu, zbog čega su se neki od njih i prehladili.

Objekat područnog odjeljenja OŠ “Milutin Bojić” u Mišinom Hanu oštećen je u olujnom nevremenu koje je ljetos zahvatilo pojedine dijelove grada.

Sanacija krova na zgradi područne škole, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 19.000 KM, počela je pred početak školske godine, a bila je najavljena i zamjena prozora. Međutim, to nije bilo zavšeno, zbog čega su 1. oktobra roditelji organizovali bojkot nastave, a pustili su djecu da idu u školu nakon sanacije stolarije.

(Nezavisne)