Home Region Đaci se požalili da im fali dvorana, Kolinda im rekla: Imate livadu

Đaci se požalili da im fali dvorana, Kolinda im rekla: Imate livadu

0

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prošle nedjelje je “izmjestila” svoju kancelariju u Brodsko-posavsku županiju gdje je posjetila više gradova i opština: Slavonski Brod, Staru i Novu Gradišku, Okučane, Sikirevce, piše index.hr.

Upravo ju je tamo dočekalo, kako su napisali na Facebook stranici Radio Slavonija, veliko iznenađenje. Naime, ispred škole su je velikim aplauzom dočekali učenici. Nakon pljeskanja, Kolinda se slikala s njima, a onda su kratko i porazgovarali.

“Je l’ vam dobro u školi?”, pitala je predsjednica učenike.

“Daaaa”, odgovorili su uglas.

Dok se još nisu ni utišali, gospođa koja je s njima dočekala Kolindu, vjerovatno direktorka škole, pitala ih je: “A šta nam nedostaje?”

“Dvorana”, opet su rekli svi učenici.

Kolinda se osvrnula oko sebe i učenicima odgovorila:

“Zato imate livadu.”

Direktorka je poslije nekoliko sekundi ćutanja ipak prozborila:

“Da, veliku livadu.”

Ona i Kolinda su pred djecom još vrlo kratko popričale, a onda je Grabar Kitarović otišla dok su joj djeca veselo mahala.

Ovo su neke od reakcija na Kolindinu poruku djeci da umjesto školske dvoranu imaju livadu:

“Pazi sramotnog odgovora u 21. vijeku, imate livadu… livade su bile popularne kad je moj tata išao u školu… “Treba kravu nasred livade da pase”, “Da čovjek ne povjeruje, glavno da je ona sebi lijepa i pametna”, “Ovcama treba livada, a djeci dvorana”, “Kolinda kaže ja bih jela lososa, kuvar jedi inćune”.