Home BiH Dječja ogradica “Elefant” povučena iz prodaje, može izazvati čak i gušenje

Dječja ogradica “Elefant” povučena iz prodaje, može izazvati čak i gušenje

0

Agencija za nadzor nad tržištem BiH povukla je iz prodaje dječju ogradicu “Elefant” uvezenu iz Srbije, jer predstavlja ozbiljan rizik za djecu zbog toga što može izazvati povrede, gušenje i uklještenje.

Agencija za nadzor nad tržištem BiH saopštila je da dječja ogradica koju proizvodi samostalna zanatska radnja “Bebilend” iz Novog Sada, nije dovoljno visoka i stabilna, pa se dijete može popeti preko nje i pasti ili se ogradica može prevrnuti, usljed čega dijete može zadobiti povrede.

Rub ogradice nije otporan na ugrize, pa dijete može odgristi ili otkinuti sitne dijelove spužvastog punjenja i progutati ih, što može uzrokovati blokadu disajnih puteva.

Osim toga, postoje otvori na vanjskoj strani ogradice, te dijete dok se igra pored ogradice može provući glavu kroz ove otvore i zaglaviti se, što može uzrokovati gušenje.

U saopštenju je navedeno da je uvoznik firma “Bojprom” Banjaluka preduzela dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Iz Agencije preporučuju potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga odmah prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

(Srpska Info)