Home Sport Đoković: “Sve je moguće kada vjerujete”

Đoković: “Sve je moguće kada vjerujete”

0

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je posljednja dva Grend Slema i tako potvrdio da je kriza definitivno iza njega. On se na društvenim mrežama obratio javnosti, te objasnio kako je prebrodio najteže trenutke.

Đoković se poslije godinu i po dana agonije prouzrokovane povredama i lošom formom vratio na šampionski nivo i ovog ljeta osvojio Vimbldon i US Open, te jedini Masters koji mu je nedostajao – Sinsinati.

Na putu tog povratka nosila ga je samo jedna stvar, evo koja:

– Prije nego što podijelim sa vama najdublje misli, želim da vam se zahvalim na ljubavi i podršci u teškim trenucima, ali i tokom ovih dobrih. To mi znači mnogo, jer znam da nije bilo lako držati se uz mene kada stvari nisu bile jasne. Hvala vam!

Nevjerovatno je najčešći način objašnjavanja izutetnog uspjeha. Za mene taj izraz negira najsnažnije emocije koje mogu imati – vjeru. Sve ovo vrijeme, vjera je ono što me guralo kroz teške trenutke, bol, nesigurnost.

Bio sam zaglavljen u nekoj tački i preplavljen mnoštvom informacija. A rezultata nije bilo. Svi su nudili svoje mišljenje i savjet šta da radim i šta mi se dešava, a ne mogu da kažem da ih nisam čuo.

Jesam. Povremeno sam bio zbunjen. Ali jedna me stvar držala, tjerala da idem dalje, vjera u sebe, svoje sposobnosti, vještine, talenat i otpornost. Vjerovanje da sam stvoren za ovo.

Najveća pouka iz ovih proteklih mjeseci je da nevjerovatno ne postoji. Granice ne postoje. Kada to shvatiš, možeš da uspiješ u životu. Kada pokažete svoju hrabrost, samopouzdanje i vjeru, već ste pobjednik bez obzira na rezultat.

Vaš karakter prevladava i gradite svoje navike i vaše navike vas dovode korak bliže vašim ciljevima. Dakle, dragi prijatelji, prihvatite nevolje i vjerujte u snagu vjere. Može vas odvesti bilo gdje.

Volim vas sve. Idemoooo – poručio je Đoković uz sliku grupnog zagrljaja sa svojim timom.

(Srpska Cafe)