Home Ex-Yu Đukanović komentarisao Dodikove izjave: Imam dva poziva u Sarajevo

Đukanović komentarisao Dodikove izjave: Imam dva poziva u Sarajevo

0

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u večerašnjem intervjuu za RTCG u emisiji “Teleskopija” govorio o brojnim temama, te prokomentarisao i jučerašnju izjavu i odluku Milorada Dodika da bude protiv njegove posjete BiH.

– Pa šta da vam kažem. Ta vijest najviše govori o tom jednom problemu u kojem se nalazi država BiH. To kod mene ne budi nikakav hir, nego produbljuje brigu koju imam; šta se može uraditi da BiH postane funkcionalnija nego što jeste i da može ovakve odluke donijeti bez paralisanja.

Mnogo je paradnih odluka, mnogo je odluka kojima se pravi predstava za javnost, ali se zaboravlja da te predstave koštaju – kazao je i dodao:

– Ja imam ne jednom, nego dvaput poziv da posjetim Sarajevo. Prvi put mi ga je potpisao Milorad Dodik kao predsjedavajući, drugi put Željko Komšić. Nedavno sam se sreo sa Komšićem i dogovarali smo termin i razumio sam da je Dodik bio protiv moje posjete sa obrazloženjem unutrašnje situacije u Crnoj Gori. To me zaista ne tangira, niti Crnu Goru. Moj kalendar je toliko obiman i nemam problema jer ono što mi želimo saopštiti će se čuti na svim adresama.

BiH mora da razmisli kuda sve to vodi i da se toga riješi – poručio je predsjednik Crne Gore.

(N1)