Home Zanimljivosti Dobila posao nakon 40 godina: Sreći nema kraja

Dobila posao nakon 40 godina: Sreći nema kraja

0

Brankica Dodig iz Drvara je nakon 40 godina na birou za zapošljavanje, dobila posao u Fabrici za proizvodnju konfekcije “Jumko”. Prije rata kratko je bila zaposlena u fabrici tepiha, a potom je kao trgovac radila u Prnjavoru.

Iako je završila srednju ekonomsku školu, Brankica nikada nije radila u struci. Prije rata kratko je bila zaposlena u fabrici tepiha, a potom je kao trgovac radila u Prnjavoru. Nije ni slutila da će nakon 40 godina provedenih na birou dobiti posao u tekstilnoj industriji.

– Drvar je, nažalost, ostao pust poslije rata. I ono malo stanovništva što se vratilo polako nestaje. Kada smo se vratili iz izbjeglištva 2002. godine i ognjište podizali iz pepela, nismo ni slutili da će fabrika iz Vranja otvoriti pogon u Drvaru i pružiti šansu svima koji žele da rade, bez obzira na stručnu spremu i godine. Pogon “Jumka” velika je nada za opstanak ovog kraja – ispričala je Brankica Dodig za Glas Srpske.

Brankica kaže da posao za šivaćom mašinom nije težak i ko želi, može brzo da savlada sve tehnike šivanja.

Ova šezdesetogodišnja Drvarčanka ponosna je majka kćerke i baka troje unučadi, a uskoro će četvrto unuče uveličati njenu radost.