Home Vijesti “Dodao sam mamu na Fejsbuku, nije me prihvatila”

“Dodao sam mamu na Fejsbuku, nije me prihvatila”

0

Dok njegove vršnjake muče neke drugačije stvari, jedanaestogodišnji Dejan do škole pješači pet kilometara. Krevet dijeli s bakom, a živi u drvenoj kućici bez kupatila i vode, u kojoj često nestaje struje. No to nije najteži dio njegovog života. Naime, prije četiri godine njegova je mama uzela njegovu mlađu sestru i otišla, a Dejana je ostavila i više se nikada nije vratila.

Tata i djed rade u rudniku i više su na poslu nego kod kuće, pa su njih dvoje, u šali kažu, osuđeni jedno na drugo. Tata spava u kućici pokraj, koja je nekada bila štala. Djed spava na jednom kauču, a on i baka noću dijele isti kauč. Zbog bolnih nogu, ona ionako spava sjedeći pa im, kaže, nije tijesno. Dejanu je Stana zapravo više mama nego baka.

– Kad mu kažem “sine”, on mi odgovori: “Ja tebi nisam sin, ja sam tebi unuk” – kaže Stana.

Ona koja ga je rodila ostavila ga je prije više od četiri godine. Jedno je jutro uzela njegovu mlađu sestru i samo otišla. Odvela mu je nekoga koga je najviše volio, koga i dalje najviše voli.

– Kad je otišla, imala je četiri, četiri i po godine. Pa sam je u godinu dana vidio dva puta. Onda je više nisam ni vidio – rekao je te dodao da mu se sestra zove Dejana Zorić.

Dobila je ime po njemu, a sada ne zna ni kako izgleda. Ne zna zašto je mama otišla, i to na takav način, ali zna da žive negdje u okolini. Dejanina fotografija najvrjednije je što ovaj dječak ima.

– Prije sam svoju mamu našao na Fejsbuku, ima njezina slika. Poslao sam zahtjev za prijatelja, nije ga htjela prihvatiti – rekao je Dejan te dodao: “Ja sam znao šta će biti, zato se nisam nikako ni osjećao.”

Iskreno nam je priznao da ne zna što bi joj rekao da je vidi. Ipak, zna da bi je zamolio da mu vrati sestru.

– Najgore mi je kad dolazi iz škole, nekad zna doći plačući. Kaže da svako u školi veli da ima brata ili sestru. Ja, kaže, nemam nikoga, a znam da imam sestru – ispričala je baka Stana.

Na pitanje plače li ikada zbog sestre, Dejan je odgovorio: “Pa kad je neki praznik, kad je slava. Pogotovo kad je 8. mart. Tad se moja sestra rodila, na 8. mart. Najviše zato što mi nedostaje puno i zato što je puno volim.”

Riječi od kojih srce pukne na milijun komadića, od kojih nema jače i tačnije definicije bratske ljubavi.

(Dnevnik.hr)