Home BiH Dodik i Čović sa Tegeltijom u Banjaluci

Dodik i Čović sa Tegeltijom u Banjaluci

0

Predsjednici SNSD-a i HDZ-a Milorad Dodik i Dragan Čović sastali su se večeras u Banjaluci a sastanku je prisustvovao i Zoran Tegelija SNSD-ov predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine javlja Srpska novinska agencija.

Sva trojica su, prenosi SRNA, naglasili neophodnost što skorijeg formiranja Savjeta ministara i otklanjanja prepreka za provođenje ekonomskih reformi saopštili su iz SNSD-a a prenosi SRNA.

HDZ BiH će u ponedeljak dostaviti imena kandidata iz ove stranke za mjesta ministara i zamjenika ministara u novom sazivu Savjeta ministara rekao je na tom sastanku Dragan Čović.

Ranije danas je punu podršku Zoranu Tegeltiji u formiranju Savjeta ministara dao i predsjednik DEMOSA i Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović koji je naglasio da njegova stranka neće učestvovati u Savjetu ministara.

Zoran Tegeltija je prije nego što je postao predsjedavajući Savjeta ministara kratko bio poslanik u NSRS a prije toga ministar finansija u Vladi Republike Srpske.

Mediji su prije njegovog imenovanja podsjećali na propast bankarskog sektora u Srpskoj za vrijeme dok je bio ministar finansija, ogromnu zaduženost Republike Srpske ali i presudu Osnovnog suda u Banjaluci od pet mjeseci zatvora uslovno zbog nesavjesnog rada u službi u vrijeme dok je Tegeltija bio načelnik Sektora za carinsko pravne poslove uprave carine Banjaluka.

Gerila info