Home BiH Dodik na božićnom prijemu: Potreba za uvažavanjem je temelj BiH

Dodik na božićnom prijemu: Potreba za uvažavanjem je temelj BiH

0

U Istočnom Sarajevu u toku je božićni prijem srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

Obraćajući se prisutnima, Dodik je rekao da bi uvijek trebalo da se prisjetimo hrišćanskih poruka o miru i toleranciji, bez obzira na vjeru i naciju.

“Mi u BiH prolazimo teško i turbulentno vrijeme. Bilo je perioda sukoba i stradanja. Moramo nakon tih sukoba, bez obzira koliko bili teški, da nastavimo da živimo jedni pored drugih. Umjesto žrtava – da brojimo uspjehe, projekte, i da se veselimo svakom napretku, svakom novom djetetu koje dođe na svijet i da imamo garanciju za stabilan i miran život”, poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

On je naglasio da je politika Republike Srpske – politika mira i stabilizacije.

“Ne ignorišemo činjenice, poštujemo međunarodno pravo, a to je da je država BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstutitivna naroda. Potreba za uvažavanjem je temelj BiH”, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da evropski put BiH nije upitan.

“Evropa jeste oni što BiH želi, ali isto tako želimo da budemo više uvaženi od strane te iste Evrope. Ne možemo čekati previše, bez obzira na komplikovane procedure koje nas čekaju”, naveo je on.

Prijemu prisustvuje predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Prijemu prisustvuje i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, te brojne druge visoke zvanice.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je za RTRS da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjem prijemu poslao poruku jedinstva, mira i tolerancije.

 

RTRS