Home Vijesti Dodik: Prije sam rekao da je bio genocid, ali to više od...

Dodik: Prije sam rekao da je bio genocid, ali to više od mene nećete čuti

0

Amerikanci neće ovdje ništa uraditi, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući tvrdnje kako novi američki predsjednik Joseph Biden namjerava od BiH napraviti “uspješnu priču”.

Ako pokušaju nešto ovdje mijenjati, gurnuće BiH u spiralu raspada, kazao je Dodik, gostujući na Face TV.

Govoreći o radu visokog predstavnika Valentina Inzka, kazao je kako on radi ono što mu se kaže kako bi sačuvao neki svoj sitan ćar. – Iznko je glup, izjavio je Dodik, govoreći o ultimatumu kojeg mu je postavio visoki predstavnik u vezi sa skidanjem table sa imenom Radovana Karadžića sa Studentskog centra.

Komentarišući svoje ranije izjave, u kojima je tvrdio kako je Karadžić razni zločinac, a da je u Srebrenici počinjen genocid, Dodik je izjavio kako je bio izmanipulisan i kako je griješio u to vrijeme.

– Tada sam vjerovao u pravosuđe, ali sada vidim da je to manipulacija. Nikada od mene nećete čuti od mene da su Srbi počinili genocid, kazao je Dodik.

U jednom dijelu rauzgovora Dodik je ponovio tezu o tome kako je 150.000 Srba otjerano iz Sarajeva, dodao je i kako su oni ostavili 50.000 stambenih i poslovnih jedinica, vrijednih 50 milijardi KM.

Međutim, suočen sa činjenicom da je u Sarajevu moguće da osoba srpske nacionalnosti obavlja visokre političke dužnosti, a da je to u Banjoj Luci nemoguće, samo je kazao:

Nemamo dovoljno zrelog političkog kandidata, kojeg bi mogli predložiti.