Home Vijesti Dodikov Režim angažovao lažnog svjedoka Nikolu Aleksića da najavi rušenje porodične kuće...

Dodikov Režim angažovao lažnog svjedoka Nikolu Aleksića da najavi rušenje porodične kuće Draška Stanivukovića

0

Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Režim je već mjesecima u totalnoj medijskoj defanzivi. To je potvrdio i sam Milorad Dodik, navodeći da se njegova stranka vrlo loše snalazi u svijetu društvenih mreža. Za Dodika je taj svijet trenutno „imaginarni i virtuelni“.

Očigledno da on još nije svjestan da bi taj svijet za njega mogao postati vrlo vrlo stvaran, negdje u oktobru 2022. godine, jer je za očekivati da on tada bude u lisicama sproveden u neki od KPZ-ova.

 

2.

Dodik je nakon debakla na proteklim lokalnim izborima najavio angažovanje stručne agencije koja će biti zadužena za promovisanje „Crvene Sekte“ na društvenim mrežema.

Izbor je pao na marketinšku agenciju „Euphoria“, čiji je vlasnik Boris Udovičić, Dodikov Udo Šugo Bot. Angažman je, podrazumijeva se, plaćen novcem građana Republike Srpske.

3.

Da je euforični Udo Šugo Bot, monstruozni porodični nasilnik, počeo da radi svoj posao, pokazuje mnoštvo lašnih profila na društvenim mrežama, otvorenih u proteklih mjesec dana. Oni svi redom napadaju opozicione lidere.

 

Dodikov Udo Šugo Bot i Dodik

Ipak, radi se o uzalud bačenim parama, jer je projekat lažnih profila, osmišljen u glavi Ude Šuge Bota, postao predmet sprdnje po društvenim mrežama.

4.

Nema sumnje da je angažovanje pomenutog potpuno promašena priča, koja se već sada režimu obija o glavu.

Međutim, to nije trenutno najveći problem za Dodika. Puno više štete za Režim pričinjavaju medijski nastupi kadrova „Crvene Sekte“. Dugogodišnja negativna selekcija kadrova i poltronizam, doveli su SNSD do situacije da ta stranka trenutno nema čak ni osrednjeg funkcionera koji bi mogao otići u neku emisiju, a da se pritom ne obruka i sebe i Dodika.

 

Dodik i Đajić

5.

Najbolji primjer za to je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

On je, 22.04.2021. godine, u jednoj emisiji na RTRS-u, izjavio, vjerovali ili ne, sljedeće: “Imam veliku podršku i riješenost Milorada Dodika da i on neke stvari promijeni i da se vrati izvornim principima SNSD-Milorad Dodik, a to je pravednost, poštenje, rad i obrazovanje“.

 

6.

Time je Đajić javnosti bukvalno obznanio da je njegov šef nepravedan i nepošten te da promoviše nerad i neobrazovanje. Da budem iskren, Đajić je rekao istinu, od koje će Dodika boljeti glava najmanje narednih sedam dana, ali prvenstveno iz razloga što je on taj koji je Đajića instalisao na čelo banjalučkog odbora.

 

7.

Da „stimulansi“ koje u sve većim količinama konzumira Đajić itekako djeluju, pokazuje još nekoliko njegovih bisera u istoj emisiji: Đajić prvo tvrdi da je on napravio Klinički centar u Banjaluci, iako je isti izgrađen davne 1979. godine. Nakon toga, Đajić javnosti prezentuje svoj plan da od Banjaluke napravi najbolji grad na Svijetu, na šta je svaki komentar suvišan.

 

8.

Na Đajićevu sreću, trebalo je čekati samo dan kako bi javnost saznala da u okviru „Crvene Sekte“ postoji i veći idiot od njega.

 

Aleksić

U petak 23.04.2021. godine, na ATV-u, televiziji čiji je jedan od suvlasnika Mile Radišić Klen, gostovao je Nikola Aleksić, sada već čuveni lažni svjedok i monstrum. Aleksić je poznat kao režimski poltron, a njegov specijalitet su lažna svjedočenja protiv partijskih kolega, o čemu sam pisao u više tekstova.

9.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prije desetak dana je izjavio da ga ništa neće spriječiti u namjeri da sruši nelegalno igrađeni dio kockarnice „Kajak“, u vlasništvu kriminalne porodice Radišić.

 

To je očigledno ponukalo Mileta Radišića Klena da preduzme kontraofanzivu protiv Stanivukovića.

 

Klen

Za taj plan Klenu je bio potreban idiot koji je dovoljno umno ograničen da istupi u javnost i najavi rušenje porodične kuće Stanivukovića.

Izbor je na kraju pao na Aleksića, kojeg je Ministroid Srebrenka Golić udomila u svoje ministarstvo.

 

Moram priznati da je Golićka vrlo „namazan“ igrač, jer je umjesto sebe u vatru gurnula umnog patuljka Aleksića, koji će to shvatiti tek kada nakon opštih izbora, a možda i prije, bude u lisicama odvođen iz Golićkinog ministrastva.

 

Ministroid Golić

10.

Aleksić je u emisiji na ATV-u suštinski najavio rušenje porodične kuće Draška Stanivukovića.

Uz vidnu tremu, Aleksić je bezuspješno pokušavao da sastavi bar tri prosto-proširenije rečenice. Za razliku od njega, voditeljka je bila za nijansu pravno potkovanija, pa je pokušavala da Aleksića kroz 19 vrlo mučnih minuta navodi na pravi kolosijek.

 

U završnici, Aleksić je, uz malu pomoć voditeljke, prvo potvrdio da porodična kuća Stanivukovića ima izdatu građevinsku i upotrebnu dozvolu, da bi on nakon toga konstatovao da se radi o bespravno izgrađenom objektu.

Aleksić i Radojičić

Nema sumnje da je Aleksić, pored toga što je idiot, i očajan pravnik. Moram priznati da je Igor Radojičić dobro i prošao, s obzirom da mu je monstrum Aleksić bio savjetnik za pravne poslove.

 

11.

Iako je Aleksić tokom gostovanja nekoliko puta pomenuo Zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, on je propustio da citira član 2 tog zakona, u kojem je na vrlo jednostavan način, razumljiv čak i umnim patuljcima poput njega, objašnjeno šta podrazumijevaju pojmovi „legalizacija“ i „bespravni objekat“.

 

 

12.

Kako sadašnji gradonačelnik ne poznaje lično Aleksića, to bi i njega i javnost trebalo podsjetiti o kakvom kriminalcu se radi.

 

Draško Stanivuković

Ovdje ću izdvojiti samo nekoliko najinteresantnijih detalja iz kriminalnog opusa pomenutog: Aleksić je svojevremeno, kao pomoćnik Pravobranioca RS, učestvovao u nelegalnom otuđenju zemljišta u vlasništvu Grada Banjaluka (slučaj „Marija Varnica“).

Spašavajući sebe od krivičnog postupka, Aleksić je lažno prijavio MUP-u RS nekoliko službenika RUGIP-a, koji su za sada nepravosnažno oslobođeni optužbe. Za vrijeme dok je bio savjetnik za pravne poslove Igora Radojičića, Aleksić je „sa strane“ odrađivao za tajkune brojne nelegalne poslove.

Aleksić i Amidžić

13.

Tu prije svega mislim na izdavanje građevinskih dozvola bez ispunjenosti zakonskih uslova, te lobiranje da Grad Banjaluka ne izjavljuje žalbe u predmetima u kojima su sudovi donijeli odluke na štetu Grada Banjaluka, a u korist tajkuna.

Dragičević, prvi s desna

 

14.

Glavni saradnik u tim poslovima Aleksiću je bio advokat Ljubiša Dragičević, poznat i kao glavni eksponent građevinske mafije.

Čovičković i Dodik

15.

Ništa manje zanimljiv nije ni detalj da je Aleksić zet Brane Čovičkovića, čuvenog batinaša i falsifikatora. Novi gradonačelnik bi trebao da istraži koliko je novca Grad Banjaluka, za vrijeme dok je Aleksić bio Radojičićev savjetnik, izvojio za ŽKK „Mladi Krajišnik“, koji je Čovičković pretvorio u svoj privatni klub.