Home Region Doktorka oduševila region, operiše sa slomljenom nogom: “Moji pacijenti ne mogu da...

Doktorka oduševila region, operiše sa slomljenom nogom: “Moji pacijenti ne mogu da čekaju” (VIDEO)

0

Ni polomljena noga nije spriječila doktorku Danicu Gruičić, inače načelnicu Odjeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, da izvede operaciju.

Doktorka je u kolicima, uz pomoć medicinske sestre, ušla u operacionu salu i obavila svoju ljekarsku dužnost.

– Pacijenti koji leže na klinici su mnogo bolesniji od mene. Prelom me sprječava da hodam i da se oslanjam na nogu, ali me ništa ne boli – napisala je Gruičić na svom Instagram profilu.

Dodala je da, iako je zbog slomljene noge došla u situaciju da zavisi od tuđe pomoći, postoje oni kojima je pomoć potrebnija:

– Ne tražite izgovore! Zato sam i ovih dana sa svojim timom u operacionoj sali. Uvijek će nas sprječavati nepredviđene prepreke, ali od naše volje zavisi da li će nas savladati ili ćemo ih prevazići.

Danica Gruičić je zaključila da od nje ne treba praviti heroja nego da, , jednostavno, njeni pacijenti ne mogu da čekaju.

– Cijeli žovot sam radila na jedan određeni način i sada ne mogu da radim drugačije. Mi ovdje dolazimo i bolesni i povrijeđeni da operišemo, ne zato što volimo da operišemo kada se ne osjećamo dobro, nego zato što osjećamo ogromnu odgovornost prema našim pacijentima – napisala je doktorka.

https://www.instagram.com/p/BrBIG01iJaR/