Home Zdravlje Domaća radinost: Napravite pastu za izbjeljivanje zuba

Domaća radinost: Napravite pastu za izbjeljivanje zuba

0

Ljudi godišnje potroše tri milijarde dolara za izbjeljivanje zuba. Postupak izbjeljivanja zuba prilično je skup, a mora se i ponavljati. U međuvremenu zaboravljamo da su naše kuće prepoune proizvoda koji nam mogu pomoći da imamo holivudski osmijeh.
Neke od namirnica koje će vam trebati su soda, sirće i kakao.

Pasta od đumbira i soli

Za ovu pastu treba vam đumbir, so i limun. Sameljite mali komadić đumbira, dodajte jednu četvrtinu kašičice soli. Izrežite krišku limuna i iscijedite sok u smjesu i dobro promiješajte. Nanesite četkicom za zube. Četkajte tri minute.

Pasta od listova peperminta i kokosovog ulja

Za ovu pastu trebat će vam listovi peperminta i kokosovo ulje. Izmrvite listove i dodajte ih kokosovom ulju. Dobro promiješajte i nanesite smjesu na zube četkicom. Ne koristite puno peperminta, tri do pet listova je više nego dovoljno.

Pasta od hirdogen peroksida i sode bikarbone

Pomiješajte sodu bikarbonu sa hidrogen peroksidom u omjeru jedan na prema dva. Ovom smjesom nježno operite zube, a zatim isperite usta velikom količinom vode.

Pasta od kakao praha

Za ovu pastu će vam biti potrebno: kakao prah i kokosovo ulje. Kako prah pomiješajte sa kokosovim uljem ili vodom. Napravite pastu. Četkajte zube kao i obično.