Home Vijesti Dual radari na putevima u Banjaluci i okolini

Dual radari na putevima u Banjaluci i okolini

0

Od 18.01.2019. godine na području Policijske uprave Banja Luka uređaj za mjerenje brzine kretanja ”Dual”

“Obavještavamo građane da će policijski službenici u vremenu od 18.01.2019. godine do 06.02.2019. godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banja Luka (Banja Luka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš, Čelinac), vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema „Dual”. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača”, rekli su za BUKU iz PU Banjaluka.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

“Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče. Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta”.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Buka