Home Banjaluka Dvojica gradonačelnika razmijenili iskustva i razgovarali o saradnja Banjaluke i Beograda

Dvojica gradonačelnika razmijenili iskustva i razgovarali o saradnja Banjaluke i Beograda

0

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, razgovorao je danas u Beogradu sa novoizabranim gradonačelnikom tog grada Zoranom Radojičićem.

Dvojica gradonačelnika razmijenili su iskustva, napravili pregled trenutnog stanja i u Banjaluci i u Beogradu, te razgovarali o zajedničkoj saradnji.

– Nadam se da ćemo i lično na mjestima koja obavljamo, našim gradovima pomoći da se razvijaju. Ova godina je karakteristična jer imamo 30 miliona KM ulaganja u javni sektor, infrastrukturu i komunalne poslove u raznim segmentima, od vodosnabdijevanja do saobraćajne infrastrukture – kazao je banjalučki gradonačelnik i dodao da Banjaluka priprema strategiju razvoja grada i prvi akcioni plan „zelenog grada“.

– Mogli smo i o tome da razmijenimo iskustva pošto imamo slične probleme zaštite životne sredine i možemo pratiti jedni druge šta su dobra iskustva i da ne načinimo greške. Banjaluka ima i jedan kapitalni projekat, koji se tiče prečišćavanja otpadnih voda i mnogo razmišljamo o tome kako nastaviti taj posao jer su potrebna značajna ulaganja. I u tom segmentu, su nam bitna iskustva iz Beograda – kazao je prvi čovjek Banjaluke koji je kolegu iz Beograda pozvao da posjeti pobratimski grad.

Gradonačelnik Beograda kazao je da mu je zadovoljstvo i čast što je imao priliku da ugosti gradonačelnika Banjaluke.

– Govorili smo o projektima koji se trenutno planiraju i rade u Beogradu, o inicijativama koje imamo, načinu organizovanja našeg grada, a s druge strane kolega iz Banjaluke nam je govorio o svojim iskustvima, koja su mi dobrodošla. Razgovarali smo i tome kako da unaprijedimo naš rad i našu zajedničku saradnju – istakao je beogradski gradonačelnik.

On je podsjetio da Beograd i Banjaluka već imaju dugu tradiciju prijateljstva i saradnje, tako da je ovo samo početak dalje i djelotvorne saradnje dva bliska grada, koja su, kako je rekao, povezana u svakom pogledu.

– Pominjali smo i skorašnju manifestaciju „Kočićev zbor“, koja će se dešavati kako u Banjaluci tako i u Beogradu, i to je samo jedan od zajedničkih poslova koji  nam predstoji. Svakako, dotakli smo se i problema koje imamo u radu i načina njihovog rješavanja – zaključio je gradonačelnik Beograda.

(Blic)