Home Lifestyle Evo kako vratiti obrisane slike i fajlove

Evo kako vratiti obrisane slike i fajlove

0

Ovo se desilo većini. Izbrišete slike ili datoteku, a zatim shvatite da vam je potrebna i da je morate vratiti. Ovaj vodič objašnjava kako vratiti obrisane slike i fajlove.

Pokušali smo sa raznim alatima i većina nije odradila posao kako treba, na kraju smo pokusali sa programom Recuva i ovaj vodič ide detaljnije. Mi ćemo pokriti sve što vam je potrebno, ako želite uspješno vratiti izbrisane datoteke.

Da li je datoteka zaista izbrisana?

Ako niste sigurni da li ste trajno izbrisali datoteku, obavezno pretražite okolo. Pokušajte da izvršite pretragu u dokumentima. U operativnom sistemu Windows pogledajte i u korpi za otpatke.
Takođe možete kliknuti desnim tasterom miša u prozor Recycle Bin, a zatim izaberite Sort By> Date Deleted da biste lakše pogledali nedavno izbrisane datoteke.

Napomena: Programi kao što je CCleaner prazne Recycle Bin kada ga pokrećete, tako da CCleaner i slični programi koji se automatski pokreće u pozadini mogu spriječiti vraćanje datoteka iz korpe za otpatke.

Ako je vaša datoteka bila sačuvana u programima, kao što su Dropbox, Google Drive ili OneDrive, obavezno se prijavite na svoj nalog na web lokaciji servisa i provjerite svoje izbrisane datoteke tamo – možda ćete naći da se datoteka i dalje može vratiti.

Imajte na umu da se neki fajlovi ne mogu u potpunosti vratiti, barem ne uz Free verziju ovog software-a. Prije nego što sam obrisao fajl , tačnije sliku imala je naziv ITR.png, a možete vidjeti da nakon vraćanja tj. pronalaska se zove _TR.png, ako su vam neki fajlovi veoma bitni i na ovaj način ne možete da ih vratite, uvijek postoje firme koje to mogu učiniti umjesto vas.