Home Banjaluka Fontana ispred Narodne skupštine RS dobija novi izgled

Fontana ispred Narodne skupštine RS dobija novi izgled

0
Dotrajala fontana ispred Narodne skupštine Republike Srpske uskoro bi mogla osvanuti u novom ruhu, nakon što je pokrenuta prcedura za izbor izvođača na njenoj sanaciji, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Prema podacima iz resornog odjeljenja, fontana, izgrađena još u vrijeme gradnje nekadašnjeg Doma JNA, već godinama je u jako lošem stanju, zbog čega će se pristupiti njenoj, za sada, djelimičnoj sanaciji. U skladu sa raspoloživim sredstvima u gradskom budžetu, predviđeno je da se za početak rekonstruiše bazen fontane i dio prateće opreme. Za ove radove predviđeno je 40.000 KM.

“Ovim radovima, predviđeno je da postojeće kamene ploče, koje već godinama otpadaju, zamjene specijalnom vrstom betona koji ima veću otpornost na spoljnje uticaje, a i daleko ljepše izgleda. Taj, novi materijal odnosno tzv. štampani beton, već je pokazao dobre rezultate na nekoliko sličnih objekata, kao što je, na primjer, fontana kod Medicinskog fakulteta”,navode iz resornog odjeljenja.

Uporedo sa ovim radovima, planirana je i i zamjena vodovodnih cijevi u bazenu i dijela elektro-instalacija. Pored toga, za narednu godinu je planirana sanacija dijela opreme fontane, odnosno rasvjetnih tijela i mlaznica.

Javna nabavaka za izvođenje predviđenih radova raspisana je ove sedmice, a očekuje se da izvođač mogao biti izabran tokom idućeg mjeseca. Prema tenderskoj dokuemntaciji, radovi bi trebali biti završeni za dva mjeseca.

(ATV)