Home Svijet Fox News umjesto Srbija napisao “Serkosovobija” (FOTO)

Fox News umjesto Srbija napisao “Serkosovobija” (FOTO)

0

Novinarka Hollie McKay u svojoj analizi objašnjava čitaocima da su tenzije između Kosova i “Serkosovobije” toliko velike da bi mogao izbiti oružani sukob

U tekstu “Foks njuza” o mogućem sporazumu Beograda i Prištine, za koji se snažno zalaže američki predsjednik Donald Tramp, umjesto Srbije je bio naveden nepostojeći entitet “Serkosovobija”, ali je naknadno ta omaška ispravljena.

Novinarka Hollie McKay u svojoj analizi objašnjava čitaocima da su tenzije između Kosova i “Serkosovobije” toliko velike da bi mogao izbiti oružani sukob.

Ona navodi da Trumpova administracija želi da zabilježi još jedan spoljnopolitički poen ohrabrujući, kako kaže, lidere Srbije i Kosova da potpišu mirovni sporazum na ceremoniji u Bijeloj kući.

 

U tekstu se napominje da je izvor Fox Nresa potvrdio navode da se predsjednik Kosova Hašim Tači nedavno u Njemačkoj sastao sa tamošnjim američkim ambasadorom Richardom Grenellom da bi razmotrili mogućnost da Priština smanji tarife na robu koja stiže iz centralne Srbije, što bi dovelo i do smanjenja tenzija.

Isti izvor ocjenjuje da je Trump otvorio put objema stranama ka dobijanju veće podrške Vašingtona, te podsjeća da će američki predsjednik podržati sve ono o čemu se obje strane saglase i da je, za razliku od EU, za Vašington sve na stolu.

Fokus