Home Banjaluka Gdje se oni pojave nema negativne energije

Gdje se oni pojave nema negativne energije

0

Golubovi su, prema narodnom vjerovanju, vjesnici pozitivnih stvari, počev od toga da ih treba donijeti na vjenčanje, jer „garantuju“ dobar brak i porod, do toga da gnijezdo u potkrovlju kuće donosi, kao simbol Svetog Duha, duhovnu zaštitu.

Svojim pitomim izgledom kao da poručuju da gdje se oni pojave nema negativne energije.

Ima u Banjaluci koliko god hoćete golubova, ali danas je fotoreporter portala Srpskainfo zabilježio rijedak prizor u centru grada, na Trgu Krajine, sa kojeg su u posljednje vrijeme povremeno stizale i manje lijepe vijesti.

Veliko jato golubova se slobodno šetalo, kao da je izgubilo kompas i pomislilo da se nalazi na trgu Duomo u Milanu, gdje je sasvim normalno da vam njih desetak slobodno sleti na ruku u kojoj držite hranu.

Građani su sa distance uživali u prizoru, a vjerujemo da neće proći mnogo vremena dok se ne pojavi neko „hrabriji“ i iz džepa izvadi, recimo, zrna kukuruza kokičara.

Let golubova može takođe da nagovijesti kakvo će biti vrijeme. Naime, ako lete visoko, vrijeme će biti lijepo, dok nizak let ukazuje na kišu, koju su i meteorolozi najavili.

Foto: Siniša Pašalić

Srpskainfo