Home BiH GIK Banjaluka pozvala birače da provjere svoje podatke

GIK Banjaluka pozvala birače da provjere svoje podatke

0

Gradska izborna komisija (GIK) Banjaluka pozvala je birače za glasanje putem pošte da provjere svoje podatke na spisku objavljenom na internet stranici Grada i da, ako uoče zloupotrebe, to prijave GIK-u ili banjalučkom Centru za birački spisak.

Osim provjere na objavljenom spisku na internet stranici Grada Banjaluka, omogućen je uvid u podatke na spisku u Centru za birački spisak – kancelarija broj 15 u zgradi Gradske uprave, saopšteno je iz GIK-a.

Svi birači sa područja grada Banjaluke čiji podaci se nalaze na objavljenom spisku za glasanje putem pošte moći će na dan izbora, 7. oktobra, ostvariti biračko pravo na biračkom mjestu koje će biti u Radničkom univerzitetu u Grčkoj ulici broj četiri, sala broj dva.

Iz GIK-a navode da su se u proteklom periodu u javnosti pojavile informacije o zloupotrebi ličnih podataka birača i prijavljivanje za glasanje putem pošte, te da je Centralna izborna komisija BiH donijela zaključak kojim je, radi zaštite biračkog prava, odobrila izbornim komisijama osnovnih izbornih jedinica objavu spiska birača koji su upisani za glasanje putem pošte.

Određeni broj birača sa područja grada Banjaluke javio se GIK-u i Centru za birački spisak Banjaluka tvrdeći da su njihovi lični podaci zloupotrijebljeni i da nisu popunjavali prijave za glasanje putem pošte.