Home Vijesti Glumac serije ‘Krim tim 2’ iznuđivao novac, MMA borac ga “posalo” u...

Glumac serije ‘Krim tim 2’ iznuđivao novac, MMA borac ga “posalo” u komu

0

Kriminalistička zamka s označenim novcem koji su trebalo da preuzmu iznuđivači pretvorila se u petak oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoputa A1 kod Draganića u krvavu tuču u kojoj su se vadili pištolji, a u kojoj je stradao glumac i bivši policajac Leon Lučić (48), poznat iz TV serije Krim Tim 2 (KT2).

Lučić koji je navodno došao po označeni novac koji mu je trebao donijeti zaprešićki biznismen Mario D., završio je u indukovanoj komi nakon žestoke tuče s bivšim MMA borcem Markom Š. (38) koji je došao u pratnji biznismena.

Nepoznati iznuđivači tražili su od biznismena 100.000 evra nudeći mu podatke iz tajne policijske istrage protiv njega, odnosno nudeći mu pomoć od krivčnog progona. Međutim, biznismen je iznudu prijavio policiji, a policija je označila novac te pripremila kriminalističku zamku.

Na dan dogovorene primopredaje biznismen i MMA borac su s označenim novcem pratili telefonska uputstva iznuđivača, a iza njih je na većoj udaljenosti išla tajna policijska pratnja. Plan je bio da, kao i uvijek u takvim slučajevima, žrtva iznuđivačima preda označeni novac, a da iznuđivače nedugo nakon primopredaje uhapsi policija te kod njih pronađe označeni novac. Iznuđivači su telefonom navodeći biznismena i MMA borca mijenjali lokaciju na koju treba nositi novac, dok je on istovremeno uputstva iznuđivača prenosio policiji koja ih je pratila.

Na kraju se, po svemu sudeći, policija izgubila te su se biznismen i MMA borac našli s iznuđivačima, ali policije nije bilo u blizini. Primopredaja je krenula nasilno. Iz vozila iznuđivača je izašao Lučić te još jedan muškarac, a obojica su u rukama imala pištolje. Marka Š. je Lučić pištoljem počeo tući po glavi i ramenima slomivši mu ključnu kost. Korpulentni MMA borac se nije dao te je šakama uzvratio takođe vrlo korpulentnom Lučiću srušivši ga na pod te mu izbivši pištolj iz ruke.

Saučesnik pobjegao

Vidjevši da će Lučić izvući deblji kraj, njegov saučesnik se dao u bijeg. Biznismen i MMA borac su ubrzo svladali Lučića, ali nakon što je nokautiran on je došao sebi te ih ponovo napao, navodno razjaren poput zvijeri. Na kraju su ga jedva uspjeli savladati i zavezati, ali od udaraca MMA borca Lučić je navodno zadobio teške frakture glave, piše “Jutarnji list”.

Policija koja ih je pratila na mjesto obračuna došla je sa zakašnjenjem od nekih 15-ak minuta, te su uhapsili Lučića, kojeg su morali hitno prebaciti u bolnicu zbog vrlo ozbiljnih povreda. Ljekari su odlučili da da stave u indukovanu komu.

U bolnici je s prelomom ključne kosti završio i MMA borac Marko Š., dok je iznuđivani biznismen zadobio lakše povrede. Identitet četvrtog muškarca koji je na primopredaju novca došao s Lučićem i pobjegao, policija još pokušava utvrditi pišu mediji u Hrvatskoj.