Home Banjaluka Gornja Piskavica dobija igralište, trotoar i autobusko stajalište

Gornja Piskavica dobija igralište, trotoar i autobusko stajalište

0

Mještani Gornje Piskavice uskoro bi trebalo da dobiju novo sportsko igralište, put, trotoar dijelom sela, ali i novo autobusko stajalište.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, naglasio je da radovi na izgradnji igrališta uskoro počinju, te da vrijednost radova, zajedeno sa sportskim inventarom, iznosi oko 40.000 KM.

– Ovaj projekat realizuje se u okviru planova obnove školskih objekata i izgradnje sportske infrastrukture u seoskim područjima. Nadamo se da će izgradnja ovog igrališta, ali i više saobraćajnica na ovom području, dati doprinos da ljudi, bez obzira na sve teškoće, ostanu na selu – rekao je Banjac.

Istovremeno, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, najavio je da bi ove godine trebalo da bude izvedeno više zahvata na saobraćajnoj infrastrukturu u Piskavici.

On je precizirao da će, tokom ove godine, biti rekonstruisan lokalni put Ševe – Zovik u vrijednosti od 22.000 KM, a ovih dana se privode kraju radovi i na rekonstrukciji puta na pravcu Šumari – Gornja Piskavica.

– Pored toga, biće rekonstruisan put u centru Piskavice, gdje će biti izgrađen trotoar u vrijednosti od 36.000 KM – rekao je Sandić i dodao da će ove godine u ovom naselju biti postavljeno još jedno autobusko stajalište.

(Srpska Cafe)