Home Banjaluka Gradi se novi kilometar trotoara u Zalužanima

Gradi se novi kilometar trotoara u Zalužanima

0

U Ulici put srpskih branilaca u Zalužanima, centralnoj i najfrekventnijoj saobraćajnici u ovom naselju, uskoro bi trebala početi izgradnja trotoara i biciklističke staze u dužini od jednog kilometra, u okviru projekta vrijednog oko 650.000 KM.

Prema projektu, pješačka i biciklistička staza biće sagrađena na dionici od tržnog centra „Hiperkort“ do Grmečke uklice.

Radovi bi trebali početi uskoro, a realizuju se u saradnji sa Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata RS koja je i provodila postupak javne nabavke.

Ova ulica je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u Zalužanima uz koju je izgrađen veliki broj poslovnih i stambenih objekata. U ovoj ulici je i više autobuskih stajališta gradskog prevoza, što sada dodatno otežava situaciju za pješake.

-Svakodnevno se ovom ulicom kreće veliki broj pješaka, što predstavlja veliku opasnost za njihovu bezbjednost. Ovo je bio osnovni motiv za pokretanje ovog projekta, a na problem, uostalom, već godinama ukazuju i sami mještani. S obzirom na to da je postupak javne nabavke pri kraju očekujemo da će radovi početi narednih dana – rekao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On je precizirao da će na ovoj dionici biti izgrađen trotoar uz desnu stranu saobraćajnice u dužini od jednog kilometra, kao i biciklistička staza.

– Pješačka staza biće širine jedan i po metar, biciklistička staza širine jedan metar, a biće izgrađen i pojas zelene površine. Osim toga, u desnoj strani kolovoza, biće urađena oborinska kanalizacija – naglašava Sandić.

(Blic)