Home Vijesti Građani Sarajeva, Mostara i Tuzle pružili podršku Banjalučanima u borbi za istinu...

Građani Sarajeva, Mostara i Tuzle pružili podršku Banjalučanima u borbi za istinu u slučaju Davida Dragičevića

0

Građani Sarajeva, Mostara i Tuzle okupili su se u svojim gradovima kako bi dali podršku Banjalučanima, koji se bore za pravdu i istinu u slučaju bistva Davida Dragičevića.

Sarajlije su se i sinoć okupile ispred Zemaljskog muzeja, gdje su bili prisutni i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a pristigle su i specijalne jednice policije.

Muriz Memić, otac nastradalog Dženana, koji je danas bio u Banjaluci pruživši podršku Davoru Dragičeviću u izjavi za medije rekao je da više ne planiraju održavanje protesta prije Nove godine.

– Ja sam Davoru pružio podršku i danas smo izgradili najveći Pelješki most između nas jer je ovo što su mu uradili toliko brutalno i mimo zakona da to više nema smisla. Država će prije provesti zakon na ocu ubijenog djeteta nego na onome ko mu je ubio dijete. Pojedinci se štite bez obzira na to čije je dijete ubijeno, to više nije bitno. Mislim da je ovo dobro isplanirano pred božične praznike kako bi se narod maknuo sa trga – rekao je Memić.

Više od 100 građana Tuzle okupilo se na Sonom trgu u ovom gradu, odake je poslana jasna poruka da krivci za ubistvo Davida Dragičevića moraju biti izvedeni pred lice pravde, kao i da njegovi roditelji Davor i Suzana ne smiju biti žrtve sistema.

U toku mirnog okupljanja istaknuto je i da Davidovi roditelji nisu sami, kao i to da je podrška večeras pružena i roditeljima Dženana Memića koji se takođe bore za istinu i pravdu.

Veća grupa građana Mostara okupila se na Španskom trgu. Dragana Marić Mešić zapalila je večeras svijeću za Davida, ali i Dženana.

– Ono što smo juče gledali u Banjaluci je stravično, ja sam preplakala cijeli dan. Ne možemo stalno biti s njima u Banjaluci, ali možemo doći ovdje i možemo im ovako pružiti podršku da znaju da nisu sami. Vidimo da im je policija blokirala trg, ne daju im da uđu na njega, stravično je to sve – kazala je Dragana.

Okupljeni su uzvikivali parole “Pravda” i “Istina”, a skup je protekao mirno.