Home Banjaluka Gradonačelnik isprobao novi mini bus i teleskop

Gradonačelnik isprobao novi mini bus i teleskop

0

Banjalučani i turisti od danas na Banj brdo mogu doći i panoramskim mini busom, koga je danas sa građanima isprobao i sam gradonačelnik Igor Radojičić.

Gradonačelnik, predsjednik Skupštine Grada Zoran Talić, te predstavnici Turističke organizacije grada, Rotari kluba i medija danas su bili prvi korisnici ovog mini busa, čija je polazna stanica kod fabrike obuće.

Sve današnje vožnje su besplatne. Bus će radnim danima voziti pet puta dnevno, a vikendom deset puta. Dodatni sadržaj na Banj brdu je teleskop, koji je donirala rotari zajednica Banjaluka.

-Od danas imamo dva nova sadržaja na Banj brdu. Upravo smo došli turističkim autobusom koji je jutros krenuo i koji će saobraćati svakim danom do 30. septembra – rekao je gradonačelnik Radojičić poslije jutrošnje promotivne vožnje i dodao da je Grad još zimus pokrenuo ove aktivnosti, prvo sa namjerom da na ovoj lokaciji dobije turistički vozić, za koji nije bilo prijavljenih na javnom pozivu.

On je naglasio da je ovo dobro rješenje i za turiste koji dolaze u grad da turističkim busom dođu na Banj brdo, ali i za starije i bolesne sugrađane da dođu na ovaj vidikovac iznad grada.

Prema njegovim riječima, osim turističkog busa, koji je brendiran, na ovom mjestu, zahvaljujući donaciji banjalučkog Rotari kluba postavljen je teleskop sa koga se vidi naš grad.

On je podsjetio da je Grad prošle godine na ovoj lokaciji uradio i pješačku stazu kroz šumu, od podnožja do vrha, da je cijelom trasom postavio led rasvjetu, a da će se ove godine raditi staza od banje u Srpskim toplicama.

-Nastojimo da ovo mjesto, koje jeste i spomen mjesto i obilježje podizanja ustanka 1941. godine, ali i danas omiljeno šetalište i rekreativna zona za Banjalučane, obogatimo dodatnim sadržajima i da kako domaći tako i gosti budu zadovoljni – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Direktor Turističke organizacije grada, Irena Radojević kazala je da su ovi novi sadržaji sa aspekta turizma jako značajni, jer sada više neće biti problem kako doći do Banj brda.