Home BiH Gužve na graničnim prelazima, čeka se pola sata

Gužve na graničnim prelazima, čeka se pola sata

0

Na graničnim prelazima Gradiška, Velika Kladuša, Donja Gradina i Brod pojačana je frekvencija vozila. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopšteno je danas iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Danas su na ovoj dionici, zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, duge kolone u oba smjera. Iz BIHAMK-a preporučuju korišćenje alternativnih puteva.

Zbog izvođenja sanacionih radova na M-17 Bradina-Konjic, kod mjesta Podorašac saobraća se usporeno.  Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani- Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Povoljni vremenski uslovi i pojačan promet vozila u blizini gradskih centara karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.