Home Ex-Yu Hoće li Budva ostati bez otvorenih diskoteka?

Hoće li Budva ostati bez otvorenih diskoteka?

0

Otvorene diskoteke u Budvi moraju biti uklonjene, odlučilo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) Crne Gore. Odluka je katastrofalna, smatraju zakupci, jer će od metropole turizma i Budva postati penzionersko odmaralište.

U vrijeme sezone radiće samo dvije diskoteke, a otvorene diskoteke “Maltez”, “Trokadero”, “Ambiente”, “Paris”, “Rafaelo” i “Majami” biće uklonjene sa šetališta, prenosi RTCG pozivajući se na list Pobjeda.

Svi privremeni objekti u zoni Morskog dobra trebalo bi da budu uklonjeni do kraja marta, a prema ugovoru, objekte mora ukloniti zakupac.

– Pored tih objekata nalaze se ili se grade hoteli sa četiri i pet zvjezdica i krajnje je neozbiljno držati ovakvu ponudu u njihovoj blizini – navedeno je iz MORT-a.

Dodaje se da je ministarstvo spremno da, ukoliko postoji interesovanje zakupaca, sa njima i opštinom nađe novu lokaciju.

Na lokaciji na kojoj su do sada bile otvorene diskoteke biće zelena površina, a uskoro će započeti projektovanje promenade od Zavale do Avale, koja je, kako ističu u ministarstvu, jednoj destinaciji kao što je Budva prijeko potrebna.

Zakupci diskoteka su poslije usvajanja plana, uz podršku Morskog dobra, podnijeli MORT-u inicijativu da im omogući da rade bar još ovu sezonu jer nemaju dovoljno vremena da nađu nove lokacije.

Srpska Cafe