Home Vijesti Hodžić pušten poslije saslušanja u vezi s ubistvom Ostojića

Hodžić pušten poslije saslušanja u vezi s ubistvom Ostojića

0

Nakon kriminalističke obrade na slobodu je iz PU Istočno Sarajevo puštena osoba čiji su inicijali A.H, koje je privedeno u okviru istrage rasvjetljavanja krivičnog djela teško ubistvo M.O. iz Istočnog Sarajeva.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je Admiru Hodžiću zvanom Atko koji je od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela.

On je sinoć uhapšen u policijskoj akciji koju su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proveli na Šipu. Policijski službenici Kantona Sarajevo su sinoćnju akciju proveli po zahtjevu Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Miljanović je navela da policija RS intenzivno traga za počiniocima ovog teškog krivičnog djela, te pod nadzorom republičkog tužilaštva preduzima sve istražne mjere i radnje s ciljem njegovog rasvjetljavanja.

Prema nezvaničnim informacijama kao osobe koje bi se mogle dovesti u direktnu vezu s ubistvom koje je šokiralo Istočno Sarajevo su 40-godišnji Damnjan Mitrović (državljanin BiH) i 41-godišnji Dragan Milosavljević (državljanin Srbije) koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Sloveniji.

Ubistvo Miloša Ostojića desilo se prije pet dana u Istočnom Sarajevu.