Home Crna hronika I dalje nepoznat motiv i naručioci ubistva banjalučkog biznismena

I dalje nepoznat motiv i naručioci ubistva banjalučkog biznismena

0

U Glamočanima kod Banjaluke danas je održan pomen ubijenom vlasniku “Sektor sekjuritija” Slaviši Kruniću. Istraga o ubistvu još uvijek traje. Motiv za sada nije poznat.

Porodica, prijatelji i saradnici zapalili su svijeće i položili vijence na grob Slaviše Krunića, čime su obilježili 40 dana od njegovog ubistva. Slavišin otac, Drago Krunić, kaže da nema primjedbu na ljude koji vode dosadašnji tok istrage, ali i da zna koliko će biti teško doći do prave istine.

– Smatram i ja lično, kao obični građanin, a otac svog sina, da će ta istraga trajati i da će biti teška. Mislim, iako samo zbog toga jer se radi o mom sinu, da je to dosta iskomplikovano ubistvo i da je ubistvo naručio naručilac koji je bio siguran da se nikada neće otkriti. Jer tu nema ni politike, ni stranačkog uticaja, ni bilo kakvog drugog razloga – rekao je Drago Krunić, otac ubijenog Krunića.

Stotine građana i danas je došlo da oda počast Slaviši Kruniću. Još uvijek sa nevjericom pričaju o svemu što se dogodilo.

– Ja sam radio pet godina sa gospodinom Krunićem. Mogu o njemu reći sve najbolje. Bio je čovjek kakav se rijetko sreće u životu, kako za radnike, tako i za svoje najbliže saradnike. Nemam nijedne primjedbe i kamo sreće da su i svi drugi ljudi takvi – rekao je Krunićev saradnik.

Samo riječi hvale za pokojnog Krunića imao je i njegov dugogodišnji prijatelj Dragan Čavić. On je podsjetio kako je Krunić uvijek bio neprikosnoven u svom radu i ubjeđenjima, te da je bio čovjek koji je razbijao stereotipe.

– Porodičan čovjek, vezan za svoju djecu i svoju porodicu, pouzdan prijatelj. Ja želim da vjerujem u pravdu i pravosuđe i da će epilog biti konačan, te da će se cijela ova situacija raspetljati do detalja – rekao je predsjednik NDP-a i Krunićev prijatelj Dragan Čavić.

Slaviša Krunić ubijen je 22. aprila u sačekuši kod svoje vikendice u Glamočanima, nedaleko od Laktaša. Tom prilikom ubijen je i radnik njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović, a ranjen vozač Goran Ilić.

Ubijen je tada i jedan od napadača, Željko Kovačević, dok je drugi napadač, Benedi Đukanović u bjekstvu i za njim je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu.

Ubrzo nakon ubistava, uhapšen je Emilio Baldo, kome je Okružni sud u Banjaluci prvo odredio jednomjesečni pritvor, da bi 23. maja taj pritvor produžen za još dva mjeseca. Njega tužilaštvo tereti da je bio osmatrač i dojavljivač tokom izvršenja zločina.

U vezu sa ubistvom Slaviše Krunića dovodi se i Rodoljub Gajić, inače radnik njegove firme “Sektor sekjuriti”. Gajić je čuvao porodicu pokojnog Krunića.

Istragu o ubistvu vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

(BN TV)