Home Biznis Igor Dodik nakon ,,rolne tendera” sazvao hitan sastanak: Mijenjamo način dobijanja poslova

Igor Dodik nakon ,,rolne tendera” sazvao hitan sastanak: Mijenjamo način dobijanja poslova

Prema priči izvora bliskih sinu srpskog člana Predsjedništa BiH Igor Dodik nakon što je PDP-ov poslanik Draško Stanivuković na posljednjem skupštinskom zasjedanju odmotao rolnu papira na kojoj su bila ispisana 325 tendera teška više od 50 miliona maraka koja su pripala firmi Prointer ITSS Dodik mlađi je sazvao hitan sastanak na kojem je poručio ,,da ne mogu više ovako uzimati poslove, te da moraju mijenjati strategiju”.

Prema istom izvoru Igor Dodik će preko drugih kompanija konkurisati na tendere, uzimati poslove, koje bi trebao da izvodi Prointer ITSS.

„Pa to je bukvalno svo povećanje plata. To su borački i materinski i dječiji dodaci i sve druge stvari. Kada ovo ovako listate, 325 tendera. Samo je teško izlistati i pročitati. 40,50, 400 hiljada, 800 hiljada, 400 hiljada i sve su ovo tenderi koje je prošla jedna firma“, kaže poslanik PDP-a Draško Stanivuković.

Stanivuković kaže da se konkursi namještaju tako da uslove može da ispuni samo Prointer. U svemu tome, mnogi projekti vrijede i do deset puta manje nego što stoji u tenderu. Najočitiji primjer je projekat „E-bebe“, čija je vrijednost procijenjena na 800 hiljada maraka. Stanivuković traži od ministra Srđana Rajčevića da se ponovo raspiše tender za ovaj projekat.

„Ja ga pozivam da ovaj tender od 800 hiljada maraka obori i da raspiše novi po uslovima koji su normalni i javiće se firma koja je spremna ovaj tender da uradi i za 87 hiljada maraka sa PDV-om. Ako je spreman neka to uradi“, rekao je Stanivuković.