Home Sport Igrao sa Zidanom i Upamekanom, Issa Samba potpisao za Slobodu iz Novog...

Igrao sa Zidanom i Upamekanom, Issa Samba potpisao za Slobodu iz Novog Grada!

0

FUDBALER ISSA SAMBA POJAČAO EKIPU “SLOBODE” IZ NOVOG GRADA

 

Issa Samba koji je stigao iz Francuske novo je pojačanje Fudbalskog kluba “Sloboda” iz Novog Grada. On je najzvučnije ime koje je pojačalo ovu ekipu u Prvoj ligi Republike Srpske.

 

– Igrao sam u Francuskoj u Aja Aukerre-u, u kojem sam i školovan u akademiji Oksera i igrao sam za prvi tim. Prošle godine igrao sam u Italiji u Gozzanu, ali se situacija zakomplikovala zbog virusa korona. Sada sam potpisao za FK “Sloboda” iz Novog Grada – rekao je ovaj dvadesettrogodišnji fudbaler.

 

Kako kaže, za razliku od Francuske, gdje postoje brojna ograničenja kada je fudbal u pitanju, u Bosni i Hercegovini nije tako. Dosta je opuštenije i dinamičnije, što je bio jedan od glavnih razloga da karijeru nastavi u Bosni.

– Moj najveći uspjeh je bio kada sam sa  francuskim timom osvojio 17. evropsko prvenstvo i kada sam se kvalifikovao za 2019. godinu sa tamošnjom državom Mauritania. Kao i u svakom sportu da biste bili na najvišem nivou, morate se žrtvovati i biti zahtjevni prema sebi tokom svoje karijere – dodaje on i ističe da na terenu daje sve od sebe i cilj mu je da bude što bolji.

Samba je, kako Prijedor 24 nezvanično saznaje, u Novi Grad stigao na poziv kontroverznog biznismena Slaviše Milakovića.

 

Prijedor24.com