Home Sport “Ima li neko bolji od Borca?”

“Ima li neko bolji od Borca?”

0

Idemo da pobedimo u nedelju, a onda da dočekamo Radnik, pobedimo i njih i uključimo se u borbu za titulu‚ rekao je fudbaler Borca Almedin Ziljkić pred duel sa Tuzla sitijem (nedjelja, 16 časova) u meču 14. kola BHT Premijer lige BiH i jasno stavio do znanja da u klubu vlada sjajna atmosfera nakon tri vezane pobjede.

Kako vrijeme odmiče Borac igra sve bolje, a samim tim se redaju pobjede i popravlja se bodovni saldo. Banjalučani postižu i sve više pogodaka pa su tako u posljednja tri meča postigli osam golova, a primili samo jedan. Sve to je bilo dovoljno da porastu apetiti na Gradskom stadionu.

“Poštujem Tuzla siti, tamo sam zarađivao za hleb, ali na terenu ih ne poznajem. Mislim da ćemo ih lagano dobiti. Oni treba da se boje, a ne mi”, kazao je Ziljkić, koji je zatim dodao:

“Imaju dobre pojedince, ali mislim da mi imamo bolje. Ako bog da biće pobeda u nedelju, pa onda da pobedimo Radnik i da uđemo u borbu za titulu. Videli ste kako smo nadigrali ‘Želju’. Što da ne idemo na titulu, da li je to neko pokazao da je bolji od nas?”

FK Tuzla siti je u jednom trenutku bio lider prvenstva, ali je sada u padu forme, što se vidjelo i domaćim porazom od Radnika 0:3. Ova dva rivala su već igrali ove sezone i Tuzlaci su slavili s 2:1. Od tada je tim iz Tuzle doživio mnogo promjena pa je tako trenera Milenka Bošnjakovića zamijenio Elvir Baljić i njegova neuigranost s ekipom može da bude prednost Banjalučana.

“Učinićemo sve da ostvarimo pobjedu, iako neće biti lako. Dobro je da smo u uzlaznoj formi i siguran sam da možemo igrati još bolje jer ima još prostora za napredak. Nisu još svi igrači pokazali onoliko koliko mogu. Bitno je da su se uklopili u kolektiv i da pružamo kvalitetne partije, što je osjetila i javnost i u prethodnim utakmicama smo imali dobru podršku”, kazao je Branislav Krunić, trener Borca, koji je istakao da se nada da će tim i sada imati podršku kao i protiv Željezničara:

“Uz podršku navijača mislim da neće biti problema. U ambijentu koji je vladao protiv ‘Želje’ teško je ne ostvariti pobjedu. Svaki igrač koji vidi da publika diše sa njim za svaki potez, onda ima i motiv i energiju da igra.”

Šest je kola ostalo do kraja polusezone, uključujući i ovaj meč i Borac će četiri puta biti domaćin, što može da bude i ključan faktor da “crveno-plavi” naprave dodatni priključak za liderom prvenstva.

“Do kraja polusezone imamo povoljan raspored. Imamo sad dva susreta kod kuće i, ako budemo slavili na oba, bićemo treći bez obzira na druge rezultate. Ali, prvo treba da pobijedimo u nedjelju, a mislim da to možemo”, kazao je Krunić, koji u ovom meču neće moći da računa na Aleksandra Subića, Denisa Čomora i Demira Jakupovića.

(Vladimir Grbić/Nezavisne)