Home Crna hronika Ispovijest tinejdžera iz niškog autobusa: Čuo sam kad se autobus pocepao, krvi...

Ispovijest tinejdžera iz niškog autobusa: Čuo sam kad se autobus pocepao, krvi je bilo svuda

0

Čuo sam udarac kada se autobus pocepao na pola. Ljudi su počeli da viču: “Udario nas je voz!”

Ovako za “Blic” priča Dimitrije Jovanović (16), tinejdžer, koji je lakše povrijeđen u stravičnom sudaru voza i autobusa koji se dogodio jutros u selu Donje Međurovo kod Niša, a u kom je poginulo troje ljudi, a 30 povrijeđeno.

Kako je ispričao Jovanović, on je sjedeo u zadnjem dijelu autobusa kada je došlo do strahovitog udarca.

“Sedeo sam pozadi, ništa nisam video samo sam čuo udarac kada se autobus pocepao na pola. Izašao sam napolje i video ljude kako plaču i krv svuda”, kaže Jovanović koji je jutros krenuo u srednju školu “Nikola Tesla”.

Njegov otac, Miodrag dodao je da se na ovom prelazu barem “jednom godišnje dešavaju udesi”.

“Ničega se ne sjeća”

Radovan Jovanović, muškarac čiji je sin Branislav (25) povrijeđen u udesu autobusa i voza, kaže da je vidio da je autobus iskidan na pola kada je stigao na mjesto udesa da pronađe sina.

“Policija i Hitna pomoć iznosili su povređene. Moj sin se ničega ne seća”, kaže on.

Jovanović je, kako je ispričao, čim je čuo za nesreću dojurio na lice mjesta jer je znao da mu je sin i tog, kao i svakog jutra, bio u autobusu na putu za posao. Kako je rekao prizor koji je zatekao bio je jeziv.

“Moj sin je mogao da stoji na nogama, pa sam ga ja odvezao u KC Niš. Ima povredu glave, desnog ramena i ruke. Krenuo je na posao kao i svakog jutra kada se na prelazu dogodila nesreća. Moj sin se ničega ne seća i ne zna šta se dogodilo”, kaže on.

Svh 22 povrijeđenih u stravičnoj nesreći kod Niša prevezeni su u Urgentni centar KC Niš gdje se od jutros okupljaju đaci srednjih škola “Neimar” i “Nikola Tesla”.

Đaci su došli u bolnicu da provjere kako su njihovi školski drugovi koji se nalaze među dvadesetak povrijeđenih osoba iz autobusa koji je prepolovio voz. Đaci su u bolnici saznali da je jedan od njihovih školskih drugova među troje poginulih.

“Ratno stanje”

“Za 15 minuta primili smo 30 povređenih od kojih su 10 do 12 životno ugroženih. Među teško povređenima ima i desetoro dece”, rekao je za “Blic” rekao direktor Urgentnog centra u KC Niš, profesor doktor Miodrag Lazić.

(Blic)