Home BiH Ivana sa osmijehom na licu krenula na liječenje

Ivana sa osmijehom na licu krenula na liječenje

Malena Ivana Bjelogrlić jutros je sa roditeljima krenula put Francuske na kliniku “Gustav Rosi”, gdje ih sutra ujutro čeka pregled, a već u četvrtak, 12. decembra, slijedi njena hospitalizacija.


Ivana je krenula sa osmijehom na licu, baš onako kako svaki momenat u njenom životu izgleda – borbeno i samouvjereno.

Njena porodica se zahvalila svima koji su ove dane borbe za odlazak na kliniku bili uz Icu Lavicu, uz roditelje i što su im olakšali bar malo boli.

Ističu da ne sumnjaju da će Ica izaći kao veliki pobjednik iz ove bitke i da će nam se vratiti da zajedno pravimo memoare u parkićima, trčimo našim gradovima i još jače se smijemo.

Njeni vršnjaci iz Istočnog Sarajeva juče su se, zajedno sa roditeljima, okupili pred zgradom ispod njenog balkona da bi joj i na ovaj način pružili podršku u teškoj borbi koja joj predstoji.

Trogodišnjoj Ivani u septembru prošle godine dijagnostikovan je karcinom na bubregu. Nakon liječenja na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Beogradu, snimci su pokazali da se bolest proširila na pluća i jetru.

Da bi se pomoglo njeno liječenje, organizovane su broje humanitarne akcije i razne druge aktivnosti.

U akciju su se uključile brojne ustanove, institucije i pojedinci, a od početka decembra aktivan je i m:tel humanitarni broj 1458.

Fond solidarnosti Republike Srpske uplatio je 295 000 evra za njeno liječenje u klinici “Gustav Rosi”, koja važi za najbolju iz oblasti dječje onkologije.

Svi koji žele pomoći porodici Bjelogrlić novac mogu uplatiti i na žiro račun broj 1541029988405703 u Intesa Sanpaolo banci Sarajevo.

Srpska Info