Home BiH Ivana sa osmijehom na licu krenula na liječenje

Ivana sa osmijehom na licu krenula na liječenje

0

Malena Ivana Bjelogrlić jutros je sa roditeljima krenula put Francuske na kliniku “Gustav Rosi”, gdje ih sutra ujutro čeka pregled, a već u četvrtak, 12. decembra, slijedi njena hospitalizacija.


Ivana je krenula sa osmijehom na licu, baš onako kako svaki momenat u njenom životu izgleda – borbeno i samouvjereno.

Njena porodica se zahvalila svima koji su ove dane borbe za odlazak na kliniku bili uz Icu Lavicu, uz roditelje i što su im olakšali bar malo boli.

Ističu da ne sumnjaju da će Ica izaći kao veliki pobjednik iz ove bitke i da će nam se vratiti da zajedno pravimo memoare u parkićima, trčimo našim gradovima i još jače se smijemo.

Njeni vršnjaci iz Istočnog Sarajeva juče su se, zajedno sa roditeljima, okupili pred zgradom ispod njenog balkona da bi joj i na ovaj način pružili podršku u teškoj borbi koja joj predstoji.

Trogodišnjoj Ivani u septembru prošle godine dijagnostikovan je karcinom na bubregu. Nakon liječenja na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Beogradu, snimci su pokazali da se bolest proširila na pluća i jetru.

Da bi se pomoglo njeno liječenje, organizovane su broje humanitarne akcije i razne druge aktivnosti.

U akciju su se uključile brojne ustanove, institucije i pojedinci, a od početka decembra aktivan je i m:tel humanitarni broj 1458.

Fond solidarnosti Republike Srpske uplatio je 295 000 evra za njeno liječenje u klinici “Gustav Rosi”, koja važi za najbolju iz oblasti dječje onkologije.

Svi koji žele pomoći porodici Bjelogrlić novac mogu uplatiti i na žiro račun broj 1541029988405703 u Intesa Sanpaolo banci Sarajevo.

Srpska Info