Home Crna hronika Izbo ženu pred trudnom kćerkom

Izbo ženu pred trudnom kćerkom

0

Sakib Ciobanu (58) ubio je nožem suprugu Mikaelu Ciobanu (44) poslije svađe u Smederevskoj Palanci, u naselju Kolonija, a ubistvu je svjedočila njihova trudna kćerka Elvira (18).

Monstruoznom zločinu, koji se dogodio u subotu oko 19 sati, kako saznajemo u Višem tužilaštvu u Smederevu, prethodila je žestoka svađa supružnika.

Sakib i Mikaela bili su u kući, a u dvorištu u Cerskoj ulici bila je i njihova kćerka Elvira (18) koja je u drugom stanju, dok je mlađi sin R. C. (15) otišao do prodavnice, gdje ga je navodno otac poslao. Kada je svađa kulminirala, Sakib je posegao za nožem i Mikaelu ubo u grudi nekoliko puta.

Čuvši svađu i zapomaganje majke, u kuću je uletjela njihova trudna kćerka Elvira, međutim prekasno. Vidjevši majku kako leži u lokvi krvi i oca umrljanog krvlju, kako pričaju prve komšije, Elvira je izletjela u dvorište i počela da vrišti.

– Čula sam Elvirin vrisak i izletjela iz kuće, međutim tada je sve već bilo gotovo. Nakon što je vidjela šta je otac uradio, djevojka je u šoku izletjela iz kuće. Kada me je vidjela u dvorištu, počela je da vrišti da pozovem policiju. Međutim, kada je to čuo, odmah za njom izašao je Sakib, sav krvav i rekao mi “Nemoj nikoga da zoveš, sam ću se prijaviti” i to je uradio – priča prva komšinica porodice Ciobanu.

Nesrećna Mikaela preminula je od povreda nanijetih oštrim predmetom na licu mjesta.

Komšije su i dan nakon krvavog pira preplašene i u šoku, pogotovo što se sve odigralo u ovoj relativno maloj ulici sa nekoliko desetina kuća.

Sakib se nakon zločina sam predao policiji, ispričao šta je učinio, zadržan je u pritvoru i danas će biti saslušan, nakon čega će biti odlučeno koje krivično djelo će mu biti stavljeno na teret. Ukoliko bude optužen za teško ubistvo, prijeti mu kazna od deset do 40 godina zatvora.

Djeca Sakiba i Mikaele dali su iskaze u policiji. Kako Blic saznaje, rekli su da su se njihovi roditelji i ranije svađali. Loši odnosi u ovoj porodici bili su poznati i nadležnima u Smederevskoj Palanci, koji su zbog porodičnog nasilja naložili udaljenje Sakiba iz kuće. On se nedavno, po isteku zabrane, vratio u domaćinstvo, ali je nastavio da optužuje suprugu za nevjerstvo, što je, kako se sumnja, bio povod za zločin koji je počinio.

Crna serija ubistava žena

Od početka godine u porodičnom nasilju je ubijeno ukupno 25 žena. Da je ova statistika zabrinjavajuća, govori to što je u toku cijele prošle godine zabilježeno 29 slučaja ubistva žena.

(Blic)