Home Biznis Jablanica pravi poslovnu halu za nove investitore

Jablanica pravi poslovnu halu za nove investitore

0

Preduzeće „Babić“ d.o.o. Jablanica gradit će poslovnu halu u poslovnoj zoni “Unis-Gornja kolonija“ u Jablanici, a investicija je vrijedna više od milion KM.
Ovo je najveća i najvažnija investicija u spomenutoj poslovnoj zoni, a njenom realizacijom se stvaraju uslovi za povoljniji poslovni ambijent, privlačenje potencijalnih drugih investitora i otvarenje novih radnih mjesta.
Preduzeće Babić bilo je najpovoljnijih ponuđač u postpuku javne nabavke.
Ugovor su potpisali općinski načelnik Salem Dedić i direktor preduzeća Babić d.o.o. Jablanica Amil Babić, te predavnici kompanije koja će provoditi nadzor. Vrijednost potpisanih ugovora iznosi 1.069.682 KM, a rok za izvođenje radova je 90 dana.
Općinski načelnik Salem Dedić ističe da je ovo druga poslovna hala i već sa nekim investitorima razgovara da posjete općinu do nove godine i vide ovaj lokalitet.
– Kao i prva, i ova hala, želimo da bude ustupljena potencijanim investitorima. Bit će mi zadovoljstvo da potencijalnim investitorima ponudimo opremljen lokalitet na kojem će oni otvoriti svoje pogone, čime potvrđujemo svoj pristup za zapošljavanje naših mladih ljudi, kao i onih koji budu imali zanimanja za struke koje se budu tražile – naglasio je Dedić.
Babić kaže da je potpisivanjem ugovora za izgradnju druge hale na lokalitetu Unis pozitivan nastavak saradnje koju ovo preduzeće ima sa Općinom Jablanica.
– Kao i do sada, u ovom projektu ćemo pokazati svoju poslovnu snagu i mogućnosti, te sve ono što krasi naše preduzeće. Upravo završavamo prvu halu Unis 1, a već od ponedjeljka naredne sedmice krećemo sa realizacijom potpisanog ugovora koji će, nadam se, oko nove godine biti završen – kazao je Babič.
.

Let’s block ads! (Why?)