Home Crna hronika Jedna osoba izručena BiH iz Crne Gore po potjernici Interpola

Jedna osoba izručena BiH iz Crne Gore po potjernici Interpola

0

Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore izručili su BiH Š.K. (64) iz Tutina, za kojim je bila raspisana potjernica Interpola.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, protiv Š.K. se vodi postupak zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara u privrednom poslovanju, javlja Anadolu Agency.

-Š.K. je prethodno lišen slobode na crnogorskoj teritoriji po potjernici NCB Interpol Sarajevo, nakon čega je priveden nadležnom sudiji za istragu koji mu je odredio ekstradicioni pritvor u kojem se nalazio do ekstradicije – stoji u saopštenju policije.

Takođe, na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica, pri pokušaju ulaska u Crnu Goru, uhapšen je ruski državljanin M.K. (27) za kojim je raspisana potjernica NCB Interpol Moskva.

Protiv njega se vodi postupak zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznuda.

– On je ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na način što je, 21.aprila 2017. godine u Moskvi, sa svojim saučesnikom iznudio imovinu i novac u iznosu od 30 miliona rubalja od oštećenog, uz prethodne prijetnje i upotrebu sile. Za M.K. je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio ekstradicioni pritvor. Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi ekstradicije ovog lica Ruskoj Federaciji – zaključuje se u saopštenju Uprave policije.